:
Breaking News

Reagált a kormány Magyar Péter újabb vádjaira

Kovács Zoltán szerint Magyart elhagyta a felesége és elvesztette a kormányzati állásait, ez bosszúállásra sarkallja.

Mi történt? „Teljesen nyilvánvaló, hogy Magyar Péter a kormányon próbál bosszút állni. Elhagyta a felesége és elvesztette a kormányzati állásait, ez bosszúállásra sarkallja. És mindezt egy ilyen baloldali közegben teszi” – így értékelte a Hír Tv-ben Kovács Zoltán Magyar szerdai kijelentéseit. Varga Judit exminiszter exférje, a kihallgatása után a Fővárosi Nyomozó Ügyészség épülete előtt a többi között arról beszélt, hogy Rogánék manipulálták a Völner-Schadl-ügy iratait, és állítását bizonyítékokkal tudja alátámasztani. Kovács szerint Rogán korábban már nyilvánvalóvá tette, hogy soha nem találkozott Schadl Györggyel. Azt is mondta:

Mendemondákra alapozva próbál politikai karriert építeni. A valóság majd meg fogja mérni az ő tetteit és kijelentéseit. De azért azt gondolom, hogy következmények nélkül nem lehet ezt hosszú távon művelni

– mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

Mi lesz ezután? Magyart március 26-ára újabb tanúkihallgatásra hívták be az ügyészséghez. Az exminiszter Varga Judit korábbi férje azt ígérte, hangfelvételekkel fogja bizonyítani állításait. Szerdán egyébként maga az ügyészség képtelennek nevezte Magyar állításait, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető pedig már arról beszélt, hogy Magyarnak csak a felesége szerezte a kormányzati munkahelyeit.

Háttér: Magyar Péter előzetesen arról beszélt, a kormány már fél évvel az ügyészségi gyanúsítás előtt tudott a Völner-ügyről. Az ATV Start című reggeli műsorban azt mondta, a korábbi igazságügyi államtitkár, Völner Pál tudott arról is, hogy megfigyelik, mert a kormány figyelmeztette őt erre. Erről Magyar Péternek – állítása szerint – első kézből van értesülése, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető minisztertől és Varga Judittól, a volt feleségétől, aki akkor még igazságügyi miniszter volt az Orbán-kormányban. Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy ezt dokumentummal tudja-e bizonyítani, Magyar Péter úgy válaszolt, van bizonyítéka, ez pedig nem vezethet máshova, mint a kormány lemondásához.

The post Reagált a kormány Magyar Péter újabb vádjaira appeared first on Forbes.hu.