:

A Microsoft is saját mesterséges intelligencia építésébe kezd

A Microsoft is saját mesterséges intelligencia építésébe kezd

Napjainkban már szinte Dunát lehet rekeszteni a különböző mesterséges intelligencia modellekkel, eltérések azonban vannak az egyes fejlesztések között. A Google által felvásárolt DeepMindot alapító Mustafa Suleyman vállalkozása, az Inflection AI példaképp olyan MI készítésén dolgozott, amely lényegében személyi asszisztensként funkcionált volna.

A Pi-nek nevezett chatbot a tervek szerint szöveges vagy hangalapú párbeszédet is tudott volna folytatni a felhasználókkal, olyan elemeket becsempészve, mint a kedvesség, a kényes témákkal kapcsolatos diplomatikus hangnem, vagy épp a humor. Ez azonban mostanáig nem vált valósággá.

2023 júniusában a cég bejelentette, hogy több mint 1,3 milliárd dollárt gyűjtött össze az ötlet megvalósítására, a legnagyobb befektető pedig a Microsoft volt. Most, kevesebb mint egy évvel a finanszírozási kör után a Microsoft bejelentette, hogy elhalássza a cég vezetőit, írja a TechCrunch.

A társalapítók, Mustafa Suleyman és Karén Simonyan a Microsofthoz igazol, ahol előbbi az újonnan alakult Microsoft AI részleget fogja vezetni.

Reid Hoffman új vezérigazgató pedig Sean White oldalán igazgatja majd tovább az Inflection AI maradékát. A lépés nem meglepő, ugyanis sokan már az OpenAI-nál történt tavalyi galiba mögött is azt látták, hogy a Microsoft saját MI-részleget akar létrehozni. Ez pedig az Inflection kulcsfiguráinak megszerzésével egyre közelebbinek tűnik.

Kapcsolódó Beléptünk a technodiktatúrák korába? Látva azt, hogy mire lehet használni a modern technológiát, sokan nem bíznak a mesterséges intelligenciában. Felmerül azonban a kérdés: tényleg az MI-vel van a baj, vagy inkább az emberrel?

The post A Microsoft is saját mesterséges intelligencia építésébe kezd first appeared on 24.hu.