:
Breaking News

Kiderült, mennyiért vennék meg Hernádiék az Újpestet

Több mint hatmilliárdért venné meg az Újpest FC-t a Mol. A felvásárlást még márciusban lezárhatják a felek.

Mi történt? 6,2 milliárd forintért venné meg az Újpest FC-t a Mol, írja a Népszava. A klub adásvételét már márciusban lezárnák a felek.

Kontextus. A Mol február elején jelezte, hogy leányvállalata, a Mol Vagyonkezelő Kft. révén megvásárolja az Újpestet. Az árat a felek nem közölték, de a Népszava egy, az ügyletre rálátó forrástól megtudta, hogy a Mol 6,2 milliárdot forintot fizet a belga Roderick Duchatelet érdekeltségi körébe tartozó cégért. A Gazdasági Versenyhivatal hétfőn jelezte, hogy az ügylet létre jön, mégpedig úgy, hogy a Mol kérésére Duchatelet megalapította az Új Lila Labdarúgó Kft.-t, amelybe bekerült az Újpest 1885 Futball Kft.-ben meglevő 98,75 százalékos, illetve az Újpest Labdarúgó Akadémiában meglevő 100 százalékos üzletrésze.

Háttér. Ahogy arról mi is írtunk, a tranzakcióról régóta suttogtak focis körökben, és ahogy ez Magyarországon lenni szokott, az is felmerült a pletykák között, hogy személyesen Orbán Viktor miniszterelnök járhatott közben a klub érdekében Hernádi Zsoltnál, a Mol elnök-vezérigazgatójánál. Az Újpest eladása valóban téma volt egy ideje, sok vevő neve terjedt el, szerepelt a pletykákban kínai cég, a Cseke István–Németh János befektetői páros és a Rahimkulov család is. Az orosz származású, de magyar állampolgársággal is rendelkező, Mol-részvényes Rahimkulov testvérek évről évre szerepelnek a Forbes milliárdoslistáján, és onnan is ismerős lehet a nevük, hogy nemrég kiderült, egyikük fia miatt rúgták ki Ádám Zoltánt, a Budapesti Corvinus Egyetem egyik docensét. Az 50 leggazdagabb magyar között szintén ott van a Mol-vezér Hernádi Zsolt is, aki legutóbb 48,1 milliárd forintos becsült vagyonával a 44. helyen végzett.

The post Kiderült, mennyiért vennék meg Hernádiék az Újpestet appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés