:

Kikapcsolva is megtalálhatók lesznek az androidos telefonok

Kikapcsolva is megtalálhatók lesznek az androidos telefonok

Olyan újdonságot kap az idén érkező Android 15 operációs rendszer, amivel az okostelefonok kikapcsolt állapotban is megtalálhatók lesznek – írja az AndroidPolice.

A portál értesülései szerint a Google-féle Find My Device kap olyan új funkciót, ami lehetővé teszi, hogy az okostelefonokban lévő Bluetooth chip akkor is lekövethető jeladóként működjön, ha a mobilt kikapcsolják. Utóbbi fontos részlet, tehát kikapcsolt, és nem lemerült állapotról van szó – ha ugyanis a készülék akkumulátorában már nincs elegendő energia, úgy jó eséllyel a Bluetooth sem tud tovább jeladóként működni.

Az Apple eszközeinél az iOS 15 operációs rendszerrel már bevezetett lehetőség viszont a jelek szerint nem lesz elérhető minden olyan okostelefonon, amire telepítik az ősszel debütáló Android 15 operációs rendszert, ugyanis a működéséhez nem csupán szoftveres, de hardveres fejlesztés is szükséges. A funkció várhatóan csak újabb okostelefonokon lesz bekapcsolható, melyek közül az elsők pont a Google ártott fejleszett – hazánkban hivatalosan nem forgalmazott – Pixel 8 készülékek lehetnek.

Kapcsolódó Hiánypótló funkció érkezik Androidra Hamarosan párhuzamosan letölthetővé válnak az appok.

The post Kikapcsolva is megtalálhatók lesznek az androidos telefonok first appeared on 24.hu.