:

Az Xbox Series X konzolból is érkezhet erősebb változat

Az Xbox Series X konzolból is érkezhet erősebb változat

A napokban számos hitelesnek tűnő adat látott napvilágot a hivatalosan egyelőre még be sem jelentett PlayStation 5 Pro konzolról, és ezzel szinte párhuzamosan olyan információk kerültek ki az internetre, amik arra utalnak, hogy a Microsoft is piacra dob egy új változatot az Xbox Series X konzolból – írja a magyar IGN.

Az információk forrása az Xbox News for Koreans X-csatorna, ami a National Radio Research Agency-nél (Nemzeti Rádiókutatási Ügynökség) szúrta ki, hogy a dél-koreai hatóság bejegyzett egy új Xbox Dev Kitet (XDK), egy olyan konzolt, amit kifejezetten a fejlesztők számára gyártott a Microsoft, hogy a munka még azelőtt elindulhassanak rajta, hogy a kereskedelmi forgalomba szánt variánst egyáltalán bejelentenék.

Under the laws in Korea,
all electronic devices in Korea must be certified by the National Radio Research Agency that there is no risk of harming the radio wave environment.
Without getting certified, you can’t use the device in Korea. https://t.co/0DewndXeW6

— Xbox News for Koreans – 네이버 Xbox 정보 카페 (@KoreaXboxnews) March 18, 2024

A National Radio Research Agency egy olyan hivatalos szerv Dél-Koreában, ami a helyi törvények értelmében minden egyes elektronikus eszközt bevizsgál (majd elutasít vagy jóvá hagy), hogy a szakemberek megbizonyosodhassanak arról, a készülék nem okoz-e problémákat a rádióhullámok rendszerében.

Az Xbox News for Koreans külön kiemelte, hogy az említett fejlesztői készlet egy új konzolhoz tartozik, mivel új sorozatszámott kapott: 2089. A 2017-ben az Xbox One X fejlesztői változata 1788-as sorszámmal került lajstromba, míg a 2020 nyarán az Xbox Series X/S konzolokat 1881-es sorszámmal látták el. Az új Xbox Dev Kit bejegyéze egyben azt is jelenti, hogy a helyi játékfejlesztők már jó eséllyel dolgozhatnak az új eszközzel, amiről egyelőre semmit nem tudni azon kívül, hogy létezik.

Az új (és vélhetőleg erősebb) Xbox Series X konzol létezését erősíti az is, hogy az Official Xbox Podcast februári adásában Phil Spencer és Sarah Bond, a Microsoft Gaming és az Xbox-divízió vezetői már pedzegették újabb és erősebb hardverek érkezését. Az IGN ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy korábban már voltak pletykák egy lemezmeghajtó nélküli Xbox Series X érkezéséről is, így nem kizárt, hogy ez a modell járt a National Radio Research Agency-nél. Ennek ugyanakkor némileg ellentmond, hogy amennyiben az olvasó egységen kívül  hardver nem változik, úgy nem lenne szükség rá, hogy a hatóság ismét bevizsgálja a konzolt.

Az erősebb Xbox Series X érkezése viszont azért sem elképzelhetetlen, mert a már bevallottan a 2020-ban piacra dobott újgenerációs konzolok (PS5, Xbox Series X és S) életciklusának felénél járunk, illetve az ilyen jellegű gépek világában bevetett szokás, hogy néhány évvel a premiert követően a gyártók az alapmodellnél valamivel áramvonalasabb (kisebb, áttervezett) vagy hardveresen erősebb változattal állnak elő. Így volt ez már a PlayStation 2 esetében is, de az Xbox 360-ból és a PlayStation 3-ból is több variáns készült, a Nintendo Switch is kapott egy jobb kijelzővel szerelt verziót, a PlayStation 4 az életciklusa közepén kapott egy Pro verziót, az Xbox One-ból pedig 2017-ben készült el a jobb komponenseket tartalmazó Xbox One X.

A tavaly decemberben debütált, karcsúsított PS5 alapmodellek után a PlayStation 5 Pro állítólag már az idei karácsony előtt a boltokba kerülhet, és az sem lenne meglepő, ha a Microsoft ugyanekkor dobna piacra egy felturbózott újgenerációs Xbox konzolt.

Kapcsolódó Még idén a boltokba kerülhet a PlayStation 5 Pro És a várható specifikációkat illetően is egyre több részlet látott napvilágot.

The post Az Xbox Series X konzolból is érkezhet erősebb változat first appeared on 24.hu.