:
Breaking News

Tiborcz István elárulta, mik a tervei és a céljai

A miniszterelnök veje, a friss Forbes-listás 27. leggazdagabb magyar a Bloombergnek arról beszélt, hogy Budapestet egy magas színvonalú, kiváló minőségű turisztikai célponttá emelné.

Mi történt? Tiborcz a Bloombergnek leginkább Budapesttel kapcsolatos terveiről beszélt, amit az Index szemlézett. E-mail nyilatkozatában kitért arra, hogy a magyar főváros felzárkóztatását leginkább a magas színvonalú szállásokkal segítené. Itt olyan, hozzá kapcsolható épületek felújítására gondolt, mint a Gellért Szálló, vagy a Hotel Dorothea. A BDPST. Group tulajdonosa azt is elmondta, hogy főleg a romlófélben lévő épületekre koncentrál. „Hosszú távra tervezek” – mondta el a lapnak.

Több ebből Szigorít az EU – Célkeresztben az akkugyárak Szeptembertől ingyenes a jogosítvány – de nem mindenkinek

Kontextus. A Bloomberg felidézte, hogy Tiborcz István az Elios Zrt.-ből való kiszállása idején alapította meg a BDPST Groupot, ami jelenleg a legfőbb üzleti érdekeltsége. Az ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolva Tiborcz azt írta nekik, hogy a BDPST-vel az volt a célja, hogy 

hozzáférjen ahhoz a „hatalmas kiaknázatlan potenciálhoz a magyarországi turisztikai ágazatban, amely jelentős ígéretet hordoz a nemzetgazdaság számára”.

Ellenvélemény. A Bloomberg a levélváltás után Karácsony Gergely főpolgármestert is megszólaltatta, aki szerint Tiborcz kihasználta kapcsolatait a magyar miniszterelnökkel. Utalt arra is, hogy miközben a miniszterelnök veje a hotelbirodalmát építette, a kormányzat nagy mértékben vont el forrásokat Budapesttől. Tiborcz egy újabb levelezésben erre úgy reagált, hogy nem foglalkozik politikával.

The post Tiborcz István elárulta, mik a tervei és a céljai appeared first on Forbes.hu.