:
Breaking News

Irodaházat épít a gyerekszanatórium helyére a friss Forbes-listás Tiborcz István

A Hegyvidéki Önkormányzat már meg is adta az engedélyt sőt, meg is növeli a szintterület mutatót, így a tervezett épületet nagyobb helyen lehet majd felhúzni.

Mi történt? A Tiborcz Istvánhoz köthető magántőkealap tulajdonában lévő cég irodaházat épít a Mártonhegyi út tetején lévő egykori gyerekszanatóriumnak helyet adó telek felére.

Kontextus. A hírt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt XII. kerületi szervezete osztotta meg. Azt emelték ki, hogy a telket két részre osztják. Az úttól távolabbi részen (ahol a mostanra felújított Dreher-villa van) csökkentik a szintterületi mutatót, vagyis azt, hogy mekkora épületet lehet oda építeni. A tervek szerint lesz mélygarázs 100 parkolóhellyel, valamint 70 további parkoló is.

Több ebből Mi lesz veled, TikTok? – Fontos döntést hozott az USA, jöhet a betiltás? Szijjártó aláírt: eldőlt Rákosrendező és a maxi-Dubaj sorsa

Ki az a Tiborcz István? 2023 komoly recessziót, rekordinflációt és év végére összecsukló költségvetést hozott. De egy nyertese biztosan van: Tiborcz István. A miniszterelnök veje hatalmas étvággyal kezdett beleharapni a magyar gazdaság különböző szeleteibe.

A Forbes-listák tizenegyéves történetében kevesen tudtak éves alapon arányaiban akkora vagyonnövekedést felmutatni, mint ő.

(Magánvagyonát korábban is felbecsültük, de a Forbes konzervatív módszertana alapján a meglévő vagyonelemeket korrigáltuk a hitelekkel és a felvásárolt cégek becsült ellenértékével is. A növekmény éves alapon is látványos.) A Forbes gazdaglistáján a 27. helyen áll 75,3 milliárd forintnyi vagyonával.

The post Irodaházat épít a gyerekszanatórium helyére a friss Forbes-listás Tiborcz István appeared first on Forbes.hu.