:

Holtan találták a Boinggel pereskedő volt minőségellenőrt

Az egykori vezető-minőségellenőr a cég gyártási folyamataival kapcsolatban indított pert, tanúvallomást tett, szombaton vett volna részt a következő meghallgatáson.

Mi történt? Holtan találták John Barnett-et a Boeing korábbi alkalmazottját, aki aggodalmát fejezte ki a cég gyártási folyamataival kapcsolatban, de miután a Boeing ezt tagadta, pert indított a vállalat ellen a karrierje besározása miatt – írja a 444.

Barnett a halála előtti napokban pert indított a vállalat ellen, majd tanúvallomást tett. A következő meghallgatása szombaton került volna sor, de arra már nem tudott elmenni.

John Barnett 32 évig dolgozott a Boeingnak, 2017-ben ment nyugdíjba. A hatósági közlemény szerint a 62 éves férfi március 9-én halt bele egy saját maga által okozott sérülésbe, a rendőrség nyomozást folytat. A férfit az autójában, egy hotel parkolójában találták meg.

Mit mond a Boeing? A cég közölte, hogy szomorúan vett tudomást Barnett haláláról. Barnett 2010-től minőségügyi menedzserként dolgozott a North Charleston-i gyárban, ahol a 787 Dreamliner-t, egy korszerű, főleg hosszú távú útvonalakon használt utasszállító gyártási folyamatait felügyelte.

Kontextus: Barnett 2019-ben a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy a nagy nyomás alatt álló dolgozók szándékosan nem megfelelő minőségű alkatrészeket szereltek be a repülőgépekbe a gyártósoron. Azt is elmondta, hogy komoly problémákat tárt fel az oxigénrendszerekkel kapcsolatban, ami azt jelentheti, hogy minden negyedik légzőmaszk nem működik vészhelyzet esetén. Nem sokkal a dél-karolinai munka megkezdése után azt mondta, aggodalommal töltötte el, hogy az új repülőgépek összeszerelési folyamata elsietett, és biztonsági aggályokat vetett fel.

The post Holtan találták a Boinggel pereskedő volt minőségellenőrt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés