:

Nyilvánosak a Reddit tőzsdére lépésének részletei

Az elmúlt időszak legjobban várt tőzsdei bevezetésének főszereplője a Reddit, melynek vezetősége hétfőn elárult néhány adatot az IPO-val kapcsolatban.

Mik a számok? A Reuters információi szerint A cég előzetes elemzői várakozások szerint 5 milliárd dollár körüli piaci értéken 500 millió dollárnyi friss forrást vonna a be a tőzsdére lépéssel. Ezzel szemben a cég vezetősége szerint:

6,4 milliárd dolláros értéken mennének tőzsdére 748 millió dollár tőkét vonna be a cég ehhez 22 millió részvény bocsátanának árura, 31-34 dolláros sávban

Miért fontos? A Reddit tőzsdére lépése egy jó indikátor lesz arra, hogy az elmúlt pár évben a tech cégek frontján elapadó tőzsdei bevezetések iránt visszajött-e már a befektetői étvágy?

Kontextus. A Reddit a világ egyik legnagyobb közösségi média felülete a maga sajátos, fórum alapú felületével. Ahogy korábban is írtuk, cég már 2021 környékén szeretett volna tőzsdére menni, de végül ideáig halasztották azt, most az AI körüli felhajtásban újabb lehetőséget látnak a cég üzleti fellendítésében azáltal, hogy különböző mesterséges intelligenciát fejlesztő vállalatok számára hozzáférést adnak fórumaik tartalmaihoz, amit azok tréning-adatokként használhatnak modelljeik számára. Az első ilyen üzletet már meg is kötötte a Reddit az Google-el, évente 60 millió dollárt fizet a keresőóriás a cég számára egy nem kizárólagos megegyezés nyomán.

The post Nyilvánosak a Reddit tőzsdére lépésének részletei appeared first on Forbes.hu.