:

Hajroncsolás nélkül dolgozik a Dyson új hajegyenesítője

Hajroncsolás nélkül dolgozik a Dyson új hajegyenesítője

A Dysonnál a tavalyi év főleg új porszívókról szólt (megjött Gen5detect és a V15 Submarine), idén pedig a hajápolási cikkek dominálnak, hiszen a brit cég nemrég mutatta be a lefolyócsőre hasonlító legújabb hajszárítóját, illetve Magyarországra is megérkezett a Dyson Airstrait, ami a nevéhez illően egy hajegyenesítő. A gyártó gíérete szerint a több hajtípushoz kifejlesztett hajformázóval természetes, egyenes frizurát készíthető, de forró felület és hajkárosodás nélkül, pusztán légáramlatok segítségével.

Dyson

A Dyson Airstrait nedves-száraz hajvasaló teljesítménye szempontjából alapvető fontosságú, hogy jól értsük, hogyan manipuláljuk és aknázzuk ki az erőteljes légáramlásban rejlő lehetőségeket. A szakértelem, amelyet az elmúlt 25 év során szereztünk, tette lehetővé, hogy az első olyan nedves-száraz hajegyenesítőt hozzuk létre, amelynek nincsenek forró lemezei, így hőhatásával nem károsítja a hajat. Azzal, hogy az emberek által a hajegyenesítőkben kedvelt egyszerű használatot nyújtjuk, de az eredményt nagy sebességű légáramlattal érjük el, időt is megtakarítunk, emellett megőrizzük a haj erősségét, és mindennap természetes, egyenes frizurát érünk el.

– mondta James Dyson, a Dyson alapítója és főmérnöke.

Az eszköz karjai mentén két 1,5 milliméteres nyílás található. A légáramlás ezeken a nyílásokon keresztül gyorsul fel, a két nagy sebességű, lefelé irányuló légsugár pedig „pengét” hoz létre. 45 fokos szögben áramoltatva ezek egyetlen fókuszált légsugárrá állnak össze, ami kontrollált, lefelé simító hatást hoz létre a haj egyenesítéséhez, miközben az szárad. Ez az irányított légáramlat segít a hajszálak egyenesre igazításában a sima és fényes eredmény érdekében.

A Dyson jó ideje végez kutatásokat ezen a területen, félmilliárd fontot fordított fejlesztésre, a mérnökök pedig részletesen tanulmányoztak mindent a haj szerkezetétől kezdve a légáramlás dinamikájáig, miközben feltárták az ebből fakadó hőhatási, mechanikai és kémiai károsodást – és az ebből fakadó, a hajra gyakorolt hatásokat.

A hajstílus megváltoztatásához az egyes hajszálakban lévő hidrogénkötéseket meg kell szakítani és újrakötni, hogy megtartsák az új formát. Ez történhet hővel vagy nedvességgel. A nedvesség hajat erőteljes légáramlással formázva kevesebb erős hőhatásra van szükség, ami kevesebb töredezést és károsodást eredményez, és megőrzi a haj természetes fényét.

Amikor a haj nedves, a víz természetesen gyengíti ezen kötéseket. ilyenkor a kötések rugalmasabbak, és a haj száradásakor újraalakíthatók, szélsőséges hőmérséklet alkalmazása nélkül. A Dyson állítja: az optimális hőfok és a szabályozott légáramlás használatával megtalálták a módját, hogy a haj kevesebb károsodás nélkül formázható legyen.  A levegővel történő formázás lehetővé teszi az egyenes frizurák létrehozását, miközben megőrzi a volument és a mozgást. Miután a haj megszáradt és igazodik, a kötések különböző módon visszaállnak, rögzítve az új frizurát.

Az ördög a részletekben

A most bemutatott eszközt Hyperdymium motor hajtja: kicsi és könnyű, de elég nagy teljesítményű ahhoz, hogy nedves hajat egyszerre szárítsa és egyenesítse. A 13 lapátos sűrítőventilátor akár 106 000 fordulat/perc sebességgel pörög, másodpercenként több mint 11,9 liter levegőt hajtva át a gépen. Ez akár 3,5 kPa légnyomást is generál, ami elég ahhoz, hogy a hajat szárítás közben kiegyenesítse. A 27 milliméteres motor elég kicsi ahhoz, hogy elférjen a fogantyúban – anélkül, hogy a teljesítmény rovására menne.

Emellett az Airstrait is intelligens hőszabályozással rendelkezik. Az üveggyöngy-termisztorok másodpercenként 16-szor mérik a légáram hőmérsékletét, hogy megelőzzék a hőkárosodást és megóvják a haj természetes fényét. Ezeket az adatokat elküldik a mikroprocesszornak, amely szabályozza a fűtőelemet, biztosítva, hogy a légáramlat ne lépje át a szükséges hőmérsékletet.

A hajkiegyenesítő nedves és száraz formázási móddal, valamint egy hűvös móddal rendelkezik. A Wet és Dry üzemmódok pedig előre be vannak állítva a legjobb eredményt biztosító speciális hő- és légáramlás-kombinációval. Wet üzemmódban három hőfok áll rendelkezésre: 80°C, 110°C és 140°C, míg a Drynál 120°C vagy 140°C választható, illetve adott a boost funkció. A légáramlás két fokozatban állítható: alacsony és magas, de adott a hideglevegős és hajtő-szárító beállítás is.

Kapcsolódó Tényleg olyan jó egy Dyson porszívó, mint amennyit kérnek érte? Megnéztük, pontosan mit tud a 300 ezerért kínált Dyson V12 Detect Slim Absolute,

The post Hajroncsolás nélkül dolgozik a Dyson új hajegyenesítője first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés