:

Jelen: megnevezték, melyik topmilliárdos fia miatt rúghatták ki a docenst

A Jelen hetilap információi szerint a Forbes milliárdos listáján is rendszeresen szereplő Rahimkulov család avatkozhatott be a Corvinus Egyetem vizsgáltatási eljárásába. Az egyetem a személyiségi jogokra hivatkozva nem erősítette meg az információt, szerintük a lap tele van csúsztatásokkal.

Mi történt? A hetilap forrásai szerint Timur Megdetovics Rahimklov fia volt az a diák, aki szabályellenes módon vizsgázott a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Több ebből Orvosi kamara: csökken a motiváltság, az orvosok jelentős része magánellátásban dolgozna Hiába a folyamatos szabályszegés, újabb akkugyár épülhet Gödön

Előzmények. Az egyetem oktatója, Ádám Zoltán 2023 elején etikai vizsgálatot kezdeményezett, mert egy befolyásos családból származó diákjával kivételeztek egy vizsgán. A hallgató előzőleg nem teljesítette a tantárgyi feltételeket, és a vizsgán egy külön neki összeállított kérdéssort kapott.

Októberben végül az oktatót bocsátották el, az indoklás szerint nem küldött el bizonyos e-maileket és a stílusával is baj volt.

Ádám szerint ezek mondvacsinált indokok, ezért munkaügyi pert indított. A Corvinus az etikai vizsgálatokat 2023-ban lezárta, mert nem találtak etikai vétséget. Korábban egy másik milliárdos, a 44. leggazdagabb magyar, Hernádi Zsolt neve is felmerült a botrányban, akinek lánya szintén az egyetem hallgatója. A Mol elnök-vezérigazgatója, az ATV Egyenes beszéd című műsorában leszögezte, nem az ő gyerekéről van szó.

A fejlemények. A 24.hu a Jelen cikke alapján megkérdezte az egyetemet, hogy valóban a Rahimkulov család érintett-e az ügyben, de az intézmény a személyiségi jogokra hivatkozva ezt nem erősítette meg. Szerintük „a Jelen cikke tele van csúsztatással”, de azt nem közölték, mi pontatlan a cikkben. Az újság a Rahimkulov családot is megkeresték, de eddig még nem kaptak választ.

Kik azok a Rahimkulovék? Az orosz származású Ruszlán és Timur Rahimkulov rendszeresen előkelő helyen szerepelnek a Forbes Az 50 leggazdagabb magyar listáján. Nagy befolyásuk van az energetikában, a bankszektorban, a vagyonuk magját az OTP- és Mol-részvények adják. Mol-részvényei a Corvinust működtető Maecenas Universitatis Corvini Alapítványnak (MUC) is vannak, ami megkapta a magyar állam Molban lévő 10 százalékos tulajdonrészét. Az egyetemet működtető alapítványt Hernádi Zsolt vezeti.

The post Jelen: megnevezték, melyik topmilliárdos fia miatt rúghatták ki a docenst appeared first on Forbes.hu.