:

Hiába a folyamatos szabályszegés, újabb akkugyár épülhet Gödön

A beruházás során több év alatt 500 ezer elektromos jármű akkumulátorát gyártanák le a városban.

Mi történt? A Samsung megerősítette, hogy Gödön egy harmadik akkugyár is épül majd. A cég a Hyundai-jal működik majd együtt – írta meg az Átlátszó egy koreai portál híre alapján. A Samsung korábbi értesülések szerint a BMW új, debreceni akkumulátor-összeszerelő üzemének is gyárthat hengeres akkumulátorcellákat.

Több ebből Jön a nyár, új üzletbe fog Mészáros Lőrinc Tiborcz szerzőtársa kerülhet a Nemzeti Múzeum élére

Mit jelent ez számokban? A koreai lap információi szerint a beruházás során 2026 és 2032 között 500 ezer elektromos jármű akkumulátorát gyártanák le. A munkaerőtoborzás célpontja várhatóan a Fülöp-szigetek lesznek. A harmadik blokk 2026-ban kezdheti a működést.

Előzmények Az Átlátszó cikke alapján korábban a Forbes is megírta, hogy az elmúlt években összesen 88 tonna oldószer került a város levegőjébe, ami főleg a kismamákra és a magzatokra veszélyes. Gödön a mért szén-dioxid szint is jelentősen emelkedett, az üzem jelenlegi vízfelhasználása egy Kecskemét méretű városnak felel meg. A Samsung-gyár indulása óta a környéken élők aludni sem tudnak az éjszaka is működő gyártól.

Az állam ezek ellenére feltűnően kedvező helyzetbe hozza a gyárat, 2023-ban például 34 milliárddal támogatta a gyár további bővítéseit.

A Katasztrófavédelem folyamatos büntetései szinte egyáltalán nincsenek hatással a gyár működésére.

The post Hiába a folyamatos szabályszegés, újabb akkugyár épülhet Gödön appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés