:
Breaking News

Balatoni partszakaszt zár le és vesz meg az állam

Balatoni partszakaszt zár le és vesz meg az állam

Egy olyan balatoni partszakaszt vesz meg és zár le másfél kilométer hosszan az állam, ahol eddig jól megfértek egymás mellett a táborozók, a nyaralók, a kutyások és a horgászok is.

Mi történt? Lezárja a Fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti vízparti területet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány – tudta meg a 24.hu. A végeláthatatlan balatoni partszakasszal, gyönyörű északi parti panorámával rendelkező táborhely másfél kilométer hosszan nyúlik el a Balaton mellett – emelik ki az Erzsébet-tábor honlapján. A közös használatnak viszont az idei évben vége lesz.

Forrás: Erzsébet-tábor

Mi következik ebből? Az alapítvány a 24.hu-val közölte, hogy a tábor mellett közvetlenül elterülő partszakasz 2024-től a tábor területéhez tartozik, azt kizárólag a táborozók használhatják, ami tovább növeli a gyermekek táborozásának biztonságát.

Miért fontos ez? Az egyre inkább – gyakran milliárdosok, ner-közeli üzletemberek és politikusok által, sokszor megkérdőjelezhető körülmények között – körbeépített Balatonnál egyre kevesebb olyan strand, partszakasz van, ahol az átlagember megmártózhat a tóban. Ehhez jött tavaly az elszálló infláció és szállás-, valamint vendéglátós árak. Ahogyan arról mi is írtunk, tavaly rekordot döntött a Horvátországban nyaraló magyar turisták száma.

Hogyan tovább? „A terület jelenleg önkormányzati tulajdon, nem tudunk annak tervezett lezárásáról” – mondta Erdei Barnabás fonyódi alpolgármester. A terület a tulajdoni lap szerint jelenleg valóban az önkormányzaté, de a fideszes vezetésű város elcseréli a vízparti területet az állammal. Az alpolgármester úgy fogalmazott, hogy „a törvény ereje megadja a lehetőséget az ingatlan cseréjére, de ez még nem történt meg. Az ingatlan kezelője jelenleg az alapítvány.”

The post Balatoni partszakaszt zár le és vesz meg az állam appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés