:

A folytatás feltételei hiányoztak: megszűnik a népszerű járműmegosztó Budapesten

Eladásra illetve további bérlésre kínálja járműparkját a Budapesten népszerű robogó-megosztó, mely az alapszolgáltatását beszünteti a fővárosban.

Mi történt? „Nem volt minden feltétel biztosítva a folytatáshoz” – így indokolta a Blinkee.city, hogy miért szünteti be a szolgáltatását Budapesten. A cég elektromosrobogókat adott bérbe, a Greengóhoz vagy a Lime-hoz hasonló modellben, egy applikáción keresztül lehetett a megosztott robogókat használni. Maga a márka Lengyelországban indult, 2017-ben egy magyar cég franchise-partnerként hozta be a magyar piacra.

Mi lesz most? A gépparkot kiárusítják, illetve külön-külön bérelni is lehet majd a megmaradt robogókat, de a megosztást biztosító platformszolgáltatás megszűnik. A Blinkee amúgy eddig is tartott téli szünetet, a szezon jellemzően márciustól indult.

Kontextus. A budapesti mikromobilitási piac nagyot fejlődött az elmúlt években. Több rollerszolgáltató mellett az autómegosztó-szolgáltatók is jelentősen tudták növelni – jellemzően már – elektromos járművekből álló flottáikat. A közösségi e-robogók piacára csak egy szereplő lépett be, az Ogre&Co., de a 2019-es téli szünet után már nem indították újra a szolgáltatást. Nem kedvezett a piacnak, hogy az elmúlt évek adóváltozásai után az e-robogók tulajdonosai jelentős kedvezményekhez jutottak.

The post A folytatás feltételei hiányoztak: megszűnik a népszerű járműmegosztó Budapesten appeared first on Forbes.hu.