:

Jutalom: egymilliót kap a kecskeméti gyár minden dolgozója áprilisban

Szép kis pénzösszeggel köszöni meg a tavalyi teljesítményt a dolgozóknak a kecskeméti Mercedes-Benz gyár.

Mi történik? Több mint 1 millió forintos eredményrészesedési kifizetést kapnak a kecskeméti Mercedes-Benz gyár dolgozói áprilisban. A Forbes.hu-hoz eljuttatott közleményük szerint minden aktív dolgozó pontosan bruttó 1.090.000 forinttal lesz gazdagabb. A pénz a márciusi bérrel érkezik április elején.

Miért? A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tavaly óta biztosít közvetlen részesedést a vállalat sikereiből, hogy ezzel is megköszönje az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő teljesítményüket. A gyár vezetőség kiemelte, hogy a siker alapjait közösen, csapatként fektették le.

Több ebből A káromkodás gazdaságtana: minden, amit Krúbi telt házas Arénájáról tudni akartál Telekomosok, figyelem: másfél napos leállás jön márciusban, cserébe jár a korlátlan mobilnet

Kontextus. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár mintegy 4500 főt foglalkoztat, és tavaly több mint 174 000 járművet gyártott. Christian Wolff, a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója év végén úgy nyilatkozott, hogy több mint egymilliárd eurót fektet a Mercedes a kecskeméti bázisba. A nagyjából 400 milliárd forint értékű fejlesztés során új összeszerelőüzem és új karosszériaüzem épül és összesen több mint háromezer új dolgozót vesznek fel.

Hogyan jött ki a szám? Az ügyvezetés a lezárt 2023-as év csoportszintű pénzügyi eredményei alapján döntött az összegről. A szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében a kecskeméti vezetőség által meghatározott helyi mérőszámok is alakítják. Ezek mindegyike pozitívan befolyásolta a kifizetendő összeg alakulását.

The post Jutalom: egymilliót kap a kecskeméti gyár minden dolgozója áprilisban appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés