:

Médiapiaci cégbe vásárolta be magát Mészáros Lőrinc – Horvátországban

Fontos horvátországi médiapiaci cégbe vásárolta be magát Mészáros Lőrinc.

Mi történt? Huszonöt százalékos részesedést szerzett az Atmedia egy horvát sales house cégben, írja a Media1.hu. A Plug and Play nevű cég, amire az Atmedia lecsapott, Horvátország vezető országos rádiója, az Otvoreni Radio reklámidejét árulja.

Miért fontos ez? Az Atmedia egy Mészáros Lőrinc érdekeltségei közé tartozó sales house, ez a cég értékesíti például az MTVA, a TV2 Csoport, a Network4 Media Csoport, a Rádió 1, a HírTV, a Viasat Explore, a Cartoon Network, az Eurosport és más televíziós, rádiós és online csatorna reklámfelületeit. Az Atmedia 2016-ban került a kormány közelébe, a Habony Árpád-közeli Tombor András révén. Az Atmediában résztulajdonos volt Rákosi Tamás milliárdos is, aki 2019 májusában adta el részesedését a Hunmedia nevű cégnek. A Hunmedia tulajdonosa akkor az a Paulovics Ágnes volt, aki többek között a Mészáros-közeli bankár, Vida József bicskei lovasudvarát is menedzselte. (Vida szintén ebben az időszakban csapott le az Andy Vajna halála után elárvult TV2-re.) Fél éve a Mészáros Csoporthoz tartozó Status MPE Magántőkealap egyedüli irányítást szerzett az Atmedia és leányvállalatai felett.

Háttér: Az Atmedia már korábban jelezte, hogy külföldön szeretne terjeszkedni. Az Atmedia horvátországi leányvállalata többlépcsős akvizíció részeként, első lépésként 25 százalékos részesedést vászárolt a Plug and Playben. Mészárosnak nem ismeretlen terep Horvátország, nyáron a Talentis Agro Zrt. megvásárolta az ország legnagyobb alma- és nektarintermelő cégét.

The post Médiapiaci cégbe vásárolta be magát Mészáros Lőrinc – Horvátországban appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés