:

Befektetési tanácsért az Infinite Capital a következő lépés

A harmadik üzleti évét kezdő Infinite Capital még fiatal befektetési tanácsadással foglalkozó vállalkozásnak számít, mégis ott tart, hogy tavaly kétszámjegyű növekedést ért el, mind a bevétel, mind az állomány, mind pedig az ügyfélszám szempontjából. „Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni”: Walt Disney híres mottóját vallják az alapítók, Bencsik Roland és Sovágó Zsolt is, akik az elért eredményekből az ügyfélkörük jelentős bővülésére a legbüszkébbek.

Mivel jellemzően privátbanki ügyfélkörrel rendelkezünk, figyelemmel kísérjük az egyik online gazdasági hírportál negyedévente megjelenő privátbanki felmérését, ami szintén igazolja, hogy ügyfélszámlák és kezelt vagyon tekintetében piaci átlag feletti a növekedésünk. Egy befektetési tanácsadással foglalkozó vállalkozásnak ezek a legfontosabb értékmérői, hiszen az ügyfelek bizalmát tükrözik”.

Szakember tanácsadása nélkül nehéz

Bár napjainkban már nem nehéz befektetéseket intézni – akár mobilalkalmazásból is –, és vannak olyan fintech vállalatok, amelyek elektronikus pénzügyi szolgáltatások mellé ingyenesen vezetett tartós befektetési számlát vagy alacsony tranzakciós díjat ajánlanak, ezeknek a megoldásoknak óriási hátulütője az, hogy nem jár melléjük szakmai támogatás. Az Infinite Capital tapasztalatai szerint az ügyfelek igenis igénylik a személyre szabott, naprakész befektetési tanácsokat.

„A tőke és a piacok folyamatosan újabb kihívások elé állítanak minket, amire mindig megfelelő választ kell adni. Ehhez megbízható megoldást kapunk az Erste Befektetési Zrt.-től, az egyik legnagyobb hazai befektetési szolgáltatótól. Így amikor azt mondjuk, hogy az ügyfeleink széleskörű befektetési lehetőségekkel találkozhatnak, arra gondolunk, hogy csak a tavaly több mint 350 különböző értékpapírban létesítettek pozíciót” – mutatnak rá az alapítók, megjegyezve: „a számok mögött rejlő munkánkat a területünkön elismerik, ez pedig kiváló visszajelzést ad számunkra, hogy a minőség a valódi védjegyünk, amiből nem engedhetünk”.

Komoly várakozások előzik meg az idei évet

Az Infinite Capital szerint „2024 emlékezetes év lesz”. Itthon már elkezdődött az inflációkövető állampapírok átárazása, ami a tavalyi 17,6 százalékos inflációval számolva egyedülálló kamatokat is jelenthet idén a befektetőknek. Forintban hasonló kamatok legutoljára a 90-es években voltak, és a szakemberek úgy vélik, az infláció visszaszorulása miatt a reálkamatszint idén a fejlett országokban is kiemelkedő lesz. A várható jegybanki kamatcsökkentéseknek olyan szektorok és országok lehetnek a nyertesei 2024-ben, amelyek az elmúlt években rendre alulsúlyozottak voltak. Nagy kérdés viszont az arany árfolyamának alakulása, az amerikai kötvényhozamok további csökkenésének mértéke vagy a japán monetáris politika lehetséges változásának iránya. Országkockázatként Kínát emelik ki, de a világpolitika színpadán persze jelentős figyelem fogja kísérni a novemberi amerikai elnökválasztást is. „Mi előre tekintünk és keressük a lehetőségeket, mert a fejlődés nem fog megállni. Azok számára kínálunk valós alternatívát, akik napjaink elképesztő információáradatában keresik és igénylik a személyre szabott tanácsadást. Ügyfeleink tudják, hogy amikor hozzánk fordulnak, akkor évtizedes befektetői tapasztalattal és a hozzá kapcsolódó tanácsadói felelősséggel találkoznak. És azt is akarjuk elérni, hogy amikor valaki befektetésben gondolkodik, és ehhez megbízható szakértőt keres, akkor mi legyünk számára a következő lépés!”

The post Befektetési tanácsért az Infinite Capital a következő lépés appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés