:

Balhé a magyar topmilliárdosok társasházai körül

A Cordia a saját cégeivel végezteti a társasházkezelési feladatokat a lakóépületeiben. Ez önmagában nem is lenne probléma, de amellett, hogy számos panasz érkezett rájuk, most kiderült az is, hogy a feladatokat ellátó cég másfél éve el van tiltva a társasházkezeléstől.

Mi történt? Balhé van a Budapest egyik legnagyobb megaberuházójának számító Cordiánál, sorra dobják saját társasházai a vállalatot, írja a Telex. Szeptemberben arról értesültek a 9. kerületi Cordia Universo társasház lakói, hogy a vállalat, ami a ház körüli munkákat látja el, kisebb szünettel már másfél éve el van tiltva a társasházkezeléstől. A Cordia a házaiban saját cégeivel végeztette a feladatot, a szerződések értelmében a lakók az első 5 vagy 10 évben nem is szakadhattak el a vállalat szolgáltatásaitól. Érkezett is panasz a cég magas áraira, a feladatok elvégzésének módjára, az eltiltás azonban lehetővé tette a házaknak, hogy megszabaduljanak a cég.

Bővebben: A Telex által megkérdezett cordiás lakók garanciális gondok mellett panaszkodtak a szolgáltatás minőségére és árára is. Volt, aki felesleges kiadásokról beszélt, mások követhetetlen munkavégzésről és a kommunikáció hiányáról.

Több forrás is arról beszélt, hogy a Cordia a piaci átlagnál jóval drágábban, helyenként a versenytársakhoz képest kétszeres áron végezte el a közös képviseleti és társasházkezelési munkákat.

Kontextus: A Cordia a Futureal csoport tagja, a csoport Futó Gábor és Futó Péter érdekeltsége, akik rendre szerepelnek a Forbes milliárdoslistáján, legutóbb 122,6 és 66,6 milliárd forintos becsült vagyonnal.

The post Balhé a magyar topmilliárdosok társasházai körül appeared first on Forbes.hu.