:

Kukázták az Apple autó terveit, jönnek az elbocsátások

Kukázták az Apple autó terveit, jönnek az elbocsátások

Több, egymástól független jelentés is arról számolt be, hogy az Apple felhagy a saját elektromos autója látrehozására irányuló tervekkel, ezzel véget vetve egy titkos projektnek, amely az elmúlt évtizedben hatalmas erőforrásokat emésztett fel a cégnél, írja a Gurdian.

A lap információi szerint a cupertinói cég vezetői a bejelentést egy keddi belsős ülésen tették meg. Ezzel egy időben néhány dolgozónak is felmondtak, az autókon dolgozó alkalmazottak egy részét pedig áthelyezték a generatív mesterséges intelligencia fejlesztésére irányuló projektekre.

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook az elmúlt években többször is utalt a cég autóval kapcsolatos terveire, bár soha nem kötelezte el magát a termék végleges elkészítése mellett. 

A cupertinói cég ennek ellenére dollármilliárdokat költhetett az elektromos, félig autonóm jármű kifejlesztésére a Project Titan kódnév alatt. A cég olyan cégektől csábított át vezetőket, mint a Lamborghini vagy a Tesla, hogy felügyeljék a fejlesztést, 2019-ben pedig megvásárolta a Drive.ai autonóm járművek tervezését végző vállalkozást is.

A cég bejelentése alaposan meglepte a a projekten dolgozó több száz alkalmazottat, akik közül most sokan új állás után kell, hogy nézzenek. A felhők már az elején gyülekeztek a projekt felett, amikor is 2028-ra halasztották a megjelenés dátumát. A Tesla és Twitter vezetője, Elon Musk egyszerűen, két emojival kommentálta a történéseket:

https://t.co/f5wn0y95gx

— Elon Musk (@elonmusk) February 27, 2024

Kapcsolódó Apple Vision Pro: forradalmi kütyü vagy méregdrága tech demó? Két napig nyúztuk az Apple sokak által forradalminak kikiáltott új eszközét.

The post Kukázták az Apple autó terveit, jönnek az elbocsátások first appeared on 24.hu.