:

Így akadályozhatja meg, hogy kikerüljenek az adatai a netre

Így akadályozhatja meg, hogy kikerüljenek az adatai a netre

A hackerek egyre profibbak, és rengeteg az adatszivárgás is, emiatt joggal féltik sokan az adataikat. A védekezést azonban megkönnyítheti a Mozilla új, előfizetéses szolgáltatása, amelynek segítségével a felhasználók megtalálhatják, valamint töröltethetik magukról a nyilvánosságra került érzékeny adatokat – írja a TechCrunch.

Az új funkció a Mozilla Monitor részeként mutatkozott be. A fejlesztés olyan e-mail-címek, telefonszámok és más érzékeny adatok törlését teszi lehetővé, melyeket éppen adatbróker webhelyeken értékesítenek a rosszindulatú szereplőknek. Ez alapvetően egy kimondottan bonyolult folyamat lenne, ezt azonban leegyszerűsíti a fizetős szolgáltatás.

Az alkalmazás 190, gyakran használt adatbróker webhelyet monitoroz folyamatosan.

Amennyiben a Mozilla rábukkan például nyilvános név, lakhely, születési dátum, valamint más egyéb adatokra, akkor kezdeményezi azok törlését. Ez a folyamat 1 és 30 nap közötti időintervallum alatt megy végbe. A szolgáltatás elsőként az USA-ban debütál, ahol 14 dollárt, vagyis nagyjából 5000 forintot kérnek érte havonta. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Európában, ezen belül is hazánkban mikor lesz elérhető a szolgáltatás.

The post Így akadályozhatja meg, hogy kikerüljenek az adatai a netre first appeared on 24.hu.