:
Breaking News

A besúgó 31 éves alkotója a Trónok harca sztárjával pózol. Nem véletlenül, közös sorozatot csinálnak

A besúgó 31 éves alkotója a Trónok harca sztárjával pózol. Nem véletlenül, közös sorozatot csinálnak

Kinyílt a világ Szentgyörgyi Bálint előtt, itt a következő nagy dobása A besúgó után: több epizódot is rendez a hastingsi csatát feldolgozó, King and Conqueror című sorozathoz, aminek Jaime Lannister megformálója az egyik főszereplője.

Ha azon töprengtél, mi történt A besúgó 31 éves alkotójával a premier óta eltelt két évben, akkor elég csak felnézned az Instájára.

Mi történt? Szentgyörgyi Bálint, a SkyShowtime (előtte az HBO Max) magyar gyártású A besúgójának alkotója a hetekben Instagram-posztokkal és sztorikkal erősítette meg, hogy Izlandon, Reykjavíkban tartózkodik, ahol Baltasar Kormákur rendezővel, vezető producerrel (Everest), valamint a Trónok harca Jaime Lannisterével, Nikolaj Coster-Waldau színésszel dolgozik közösen. Utóbbival a minap posztolt közös sztorit.

Szentgyörgyi Bálint és Baltasar Kormákur (fent), valamint Nikolaj Coster-Waldau (lent) Reykjavíkban. Forrás: Instagram.

Mi következik ebből? Amúgy sem nehéz kitalálni, hogy a készülő King and Conqueror című történelmi sorozatról van szó, ami a hastingsi csatát dolgozza majd fel. A BBC és a CBS Studios még tavaly év végén leplezte le a nyolcrészes széria főszereplőit, Coster-Waldaut, valamint James Nortont (Vidám vidék), akik Hódító Vilmost, valamint II. Harold angol királyt játsszák.

Bálint viszont a napokban a sorozat IMDB-profiljáról is sztorizott, ahol kiderül, hogy három részt is rendez a sorozatból, ezzel minden találgatást feleslegessé téve. Az első epizód rendezője Kormákur, az eredeti bejelentés szerint pedig Coster-Waldau is fog rendezni egy részt. A sorozat készítője és írója Michael Robert Johnson (Sherlock Holmes).

Több ebből Ki nem találnád, hol és miből készítik a világ legdrágább sajtját Szexwellness – új projektbe fogott a Hormonmentes alapítója

Hogyan tovább? Hogy itthon mikor és hol debütál a sorozat, még nem tudni, csak azt, hogy az Egyesült Királyságon kívüli terjesztésért a Paramount Global felel. Utóbbi hazánkban a SkyShowtime streamingszolgáltatót üzemelteti, ahová egyébként az HBO Max másfél évvel ezelőtti költségfaragós, tartalomtörlős purgatóriuma után, egy éve került át Bálint sorozata, A besúgó.

Írtunk Bálintnak, hogy meséljen a munkáról, hogy meddig forgat kint, és hogy lehet-e tudni bármit is a King and Conqueror premierjéről. Válaszában azt írta: nem tud még a sorozat kapcsán nyilatkozni, de hozzátette,

„több ügyem érkezik a közeljövőben”.

Miért fontos ez? Még ha a sorozat átmeneti eltűnése fel is idéz némi rossz emléket, A besúgó akkor is az HBO Max első olyan magyar nyelvű sorozata volt, ami teljesen eredeti ötletből készült. Mindezt úgy, hogy Bálint mindössze huszonéves volt, amikor összehozta addigi karrierje legnagyobb lehetőségét.

Mint azt a Forbes 30 sikeres magyar 30 alatt listájában is megírtuk, Bálint A besúgó pilotepizódját még felmosórúdra szerelt mikrofonnal és csomagtartóból öltöztetett Kossuth-díjas színészekkel készítette, erre csapott le végül a magyar HBO. A sorozat elkészültéről az eredeti premier idején írtunk hosszabban a Forbes.hu-n.

Borítókép: Orbital Strangers // HBO Max.

The post A besúgó 31 éves alkotója a Trónok harca sztárjával pózol. Nem véletlenül, közös sorozatot csinálnak appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés