:

Végleg bezár egy újabb magyar programozóiskola

Végleg bezár egy újabb magyar programozóiskola

Az online programozói képzéseket tartó vállalkozás „az elmúlt időszak likviditási kihívásaival” és „az ezzel járó tartós erőforráshiánnyal” indokolta a döntést. 

Mi történik? Nyolc év működés után bezár a CodeBerry Programozóiskola, írja a Hvg.hu. A cég honlapján egy közleményben írta, hogy likviditási kihívásokkal küzdöttek az elmúlt időszakban, amivel tartós erőforráshiány is járt. A már megvásárolt kurzusok március 29-ig elérhetőek maradnak a honlapjukon.

Mit jelenthet ez? Úgy tűnik, hogy a korábban rendkívül sikeresnek tekintett progrmaozóiskolák bukása már egyfajta trend, hiszen decemberben bezárt a Green Fox Academy is, ami az egyik úttörője volt annak, hogy bárkit megtanítottak programozni, mert Magyarországon is akkora volt a felvevőpiaca ennek a szakmának. A Green Fox is nyolc év működés után zárt be a CodeBerryhez hasonlóan.

Üzlet Vaszkó Iván 4 perc olvasás
Anyagi gondok miatt bezár az egyik legsikeresebb magyar programozóiskola
Napi címlap Gólya Ágnes 7 perc olvasás
Nem félnek a válságtól, minden piacon nyereségesek – elkelt a magyar programozóiskola nagy része

Mi áll a háttérben? Arról már írtunk, hogy a Green Fox Academy 2022-ig három körben közel 750 millió forint tőkét vont be az addigi befektetőktől. Majd az addigra már a szlovák és cseh piacon is jelen lévő cégben a szlovák Sandberg Capital lett a többségi tulajdonos, de maradt társtulajdonosként Balogh Petya angyalbefektető (akinek a CodeBerryben is volt érdekeltsége) is, a nemrég tőzsdére is lépő STRT Holding Kft.-n keresztül. A sikeres felvásárlás 2022 egyik legfontosabb üzlete volt a hazai piacon, terjeszkedési célokkal vágtak neki a folytatásnak. A cég üzleti modelljének egyik lényege a hallgatók számára biztosított utólagos fizetési lehetőség volt, ami azok számára is hozzáférhetővé tette a képzést, akik egyébként ezt nem engedhetnék meg maguknak. Vélhetően azonban ez a modell az, ami nem működik Magyarországon.

The post Végleg bezár egy újabb magyar programozóiskola appeared first on Forbes.hu.