:

Kegyelmi ügy: politikus védte K. Endrét, itt vannak a friss részletek

A 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltje, Etyek jelenlegi alpolgármestere védte K. Endrét. Ez egy újabb kormánypárti kötődést feltételezhet a máig érthetetlen módon kegyelmet kapó pedofil bűnsegéd számára.

Mi derült most ki? Bálint Attila képviselte a később Novák Katalintól elnöki kegyelmet kapó K. Endrét a kényszerítésért zajló bírósági eljárás elsőfokú szakaszában. A 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltje, Etyek jelenlegi alpolgármestere és a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet nevű, állami tulajdonban lévő nonprofit kft igazgatója ezt maga ismerte el a 444-nek.

Mi ennek a jelentősége? Ez egy újabb kormánypárti kötődést feltételezhet a máig érthetetlen módon kegyelmet kapó pedofil bűnsegéd számára. Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a kegyelemben részesült K. Endrét a másodfokú eljárás során a budapesti sztárügyvéd, Zamecsnik Péter képviselte.

Hogyan ismerte el? Az elsőfokú eljárásban a védelmet ellátó ügyvédről eddig csak meg nem erősített információk álltak rendelkezésre. Bálint Attila neve már igen korán felmerült, de eddig nem akart nyilatkozni, és most a 444 megkeresésére sem akart először semmit mondani. Mint fogalmazott: „rossz nyomon járnak.” Viszont amikor pedig tényszerűen visszakérdezett az újságíró, hogy annyit megerősít-e, hogy ő volt az elsőfokú eljárás során K. Endre védője, igennel felelt. Arra nem adott konkrét választ, hogy ki kérte fel a munkára, állítása szerint nem emlékszik. de K.-val többször is beszélt. Ennél többet nem akart elmondani az ügy kapcsán védői titokra hivatkozva.

Mi következik mindebből? Máig értetlenül áll a társadalom azelőtt, hogy hogyan, kinek a közbejárására és milyen indoklással kaphatott kegyelmet egy pedofil bűntársa Magyarországon.  Valamiféle felelősségre vonás történt két ember, Novák Katalin államfő és Varga Judit volt igazságügyi miniszter, tervezett fideszes EP-listavezető esetében a lemondásukkal, ám a Rogán Antal nevével fémjelzett kormányzati kommunikációs gépezet csak lassan ismeri fel a pedofilkegyelmi botrány valódi mélységét. Ráadásul miközben Novák és Varga politikai-közéleti karrierje egy hét alatt tönkrement és teljes visszavonulót fújtak, Balog Zoltán végül csak a református egyház vezetéséről mondott le, de püspökként tovább szolgál. A napokban pedig még az is kiderült, hogy nem K. Endre ügye az egyetlen, amelyben a magyar állam nem teljes szigorával jár el egy gyermekbántalmazási ügyben.

The post Kegyelmi ügy: politikus védte K. Endrét, itt vannak a friss részletek appeared first on Forbes.hu.