:
Breaking News

Döbbenetes és ijesztő az OpenAI új fejlesztése

Döbbenetes és ijesztő az OpenAI új fejlesztése

Elképesztő termékkel állt elő a mesterséges intelligencia terén eddig is igen fejlettnek mondható OpenAI. A Microsoft támogatását élvező cég chatbotja és képgeneráló eszköze eddig is világhírű volt, most azonban Sora néven egy olyan videógeneráló programot készítettek, ami csupán pár szó megadásával képes létrehozni akár egy egy perces hosszúságú, teljesen valósághű videót is – írja a Verge.

Prompt: “Animated scene features a close-up of a short fluffy monster kneeling beside a melting red candle. the art style is 3d and realistic, with a focus on lighting and texture. the mood of the painting is one of wonder and curiosity, as the monster gazes at the flame with… pic.twitter.com/aLMgJPI0y6

— OpenAI (@OpenAI) February 15, 2024

Az OpenAI blogbejegyzése szerint a Sora képes összetett jelenetek létrehozására több karakterrel, meghatározott típusú mozgásokkal, úgy, hogy közben a hátteret és a témát is a felhasználó alakíthatja. A vállalat azt is megjegyzi, hogy a modell az alapján is képes elkészíteni a videóit, ahogy a tárgyak a fizikai világban léteznek és mozognak.

A modell egyetlen állókép alapján is képes videót generálni, valamint pótolni a hiányzó képkockákat egy meglévő videóban.

A vállalat meg is osztott néhány felvételt, amelyek elképesztő minőségről árulkodnak. A fotókhoz hasonlóan azonban már a videókon is ott lesz a jobb alsó sarokban a vízjel, hogy elkerüljék a felhasználók megtévesztését.

Prompt: “A stylish woman walks down a Tokyo street filled with warm glowing neon and animated city signage. she wears a black leather jacket, a long red dress, and black boots, and carries a black purse. she wears sunglasses and red lipstick. she walks confidently and casually.… pic.twitter.com/cjIdgYFaWq

— OpenAI (@OpenAI) February 15, 2024

A Sora jelenleg csak fejlesztők számára érhető el, akik felmérik a modell lehetséges kockázatait. Az OpenAI emellett hozzáférést biztosít néhány képzőművésznek, tervezőnek és filmesnek, hogy visszajelzést adjanak.

A program hatalmas ugrást jelent, ugyanis alig másfél évvel ezelőtt még csak szöveget képpé alakító modellek léteztek, mint például a Midjourney vagy a DALL-E. Az utóbbi időben azonban a videós felületek is figyelemreméltó ütemben kezdtek terjedni: a Runway és a Pika is saját szöveg-videó modelleket mutatott be. A Google Lumiere programja lehet azonban az OpenAI elsődleges versenytársa lehet, révén szinte ugyanazokat tudja, mint a Sora.

Kapcsolódó Művészek és felhasználók is okkal tarthatnak az intelligens képalkotó programoktól Hatalmas áttörést hozott a 2022-es év a mesterséges intelligenciák fejlesztésében, eredményeik azonban egyre komolyabb félelemre adnak okot.

The post Döbbenetes és ijesztő az OpenAI új fejlesztése first appeared on 24.hu.