:
Breaking News

Tiborcz István szerint Magyar Péter a gazdasági életből kikerülve politikai hatalmat akar szerezni

Tiborcz István szerint Magyar Péter a gazdasági életből kikerülve politikai hatalmat akar szerezni

Ahogy korábban, a jelenben sem szeretnék politikai csatározások résztvevője lenni – többek közt ezt reagálta Tiborcz István milliárdos nagyvállalkozó, a miniszterelnök veje a Magyar Hang megkeresésére Magyar Péter hozzá intézett kérdéseire és felvetéseire. Varga Judit exférje sem hagyta szó nélkül Tiborcz szavait.

„Ahogy eddig is, így most is állok az Ön és a sajtó rendelkezésére a gazdasági tevékenységem és társadalmi szerepvállalásommal kapcsolatban. De ahogy korábban, a jelenben sem szeretnék politikai csatározások résztvevője lenni. Vannak olyan emberek, akik a gazdasági életből kikerülve politikai hatalmat akarnak szerezni, és vannak azok, akik a gazdasági életben igyekeznek értéket teremteni az építészeti örökségünk megmentésével és munkahelyek teremtésével. Nem vagyunk egyformák”.

Mit történik? A fenti idézet Tiborcz Istvántól származik, aki ezzel igyekezett visszavágni Magyar Péternek, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter és visszavonult fideszes politikus exférjének, állami vállalatok lemondott vezetőjének. Magyar szombaton, Novák Katalin köztársasági elnök lemondása, valamint volt felesége, Varga Judit visszavonulása után maga is „kicsekkolt” a NER-ből.

Mit mondott Magyar? Emlékezetes, a Partizánnak adott vasárnap esti interjúban Magyar Péter egyebek mellett arról is beszélt, hogy többször kényszerűen tárgyalt Tiborcz Istvánnal, aki állami hozzájárulással gazdagodik, és mindez szerinte meglehetősen rosszat tesz az országnak. A miniszterelnök veje a januári Forbes magazinban debütált Az 50 leggazdagabb magyar listáján, 75,3 milliárd forintos becsült vagyonnal a 27. helyre került. Magyar szerint, Tiborcznak a láthatónanál és ellenőrizhetőnél is nagyobb a vagyona, sőt, Tiborcznak címezve kedden már arról is posztolt:  „Te egy igazán tehetséges ember vagy, 37 évesen 100 milliárdjaid vannak, szállodák tömkelege, bank, alapkezelők, rengeteg egykori értékes állami ingatlan, Waberer’s, a fél belgrádi irodapiac, még fel sem épült budapesti irodaházak.” A Magyar Hang ezt követően kereste meg Tiborczot, lapnak írta válasz gyanánt a fentieket Orbán Viktor veje.

Üzlet Tóth-Biró Marianna 4 perc olvasás
Magyar megint beleszállt Rogánba, de most már Tiborcz is szóba került: „Amikor a fél ország pár család kezében van, akkor hova akarsz hátrálni?”
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Tiborcz belgrádi és budapesti ingatlanbizniszeiről posztolt ma Magyar Péter
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Tiborcz belgrádi és budapesti ingatlanbizniszeiről posztolt ma Magyar Péter

Magyar Péter nem hagyta kommentár nélkül Tiborcz reakcióját, kedd esti posztjában egyebek és egy pusztító szóvicc mellett arról írt:

„Ma megtudhattuk a nemzet vejétől, hogy ő nem akar a politikai csatározásokba belefolyni (nyilván azok hasznát élvezni egyszerűbb). Azt is megírta, hogy ő az épített örökség megmentéséért szeretne dolgozni. Szerintem ez egy nemes cél, esetleg egészítsük ki az ipari méretű lopás elleni harccal és fogjunk össze.”

The post Tiborcz István szerint Magyar Péter a gazdasági életből kikerülve politikai hatalmat akar szerezni appeared first on Forbes.hu.