:

Veszélyes alkalmazás tűnt fel az App Store-ban

Veszélyes alkalmazás tűnt fel az App Store-ban

Az Apple alkalmazásboltja híres arról, hogy alaposan megszűri, milyen alkalmazások kerülhetnek be a kínálatába – éppen ezért is háborodtak fel a cupertinói cégnél az EU-döntésen, miszerint többek között harmadik féltől származó appboltoknak is teret kell engedniük a kínálatukban. Most azonban úgy tűnik, átcsúszott egy alkalmazás a szigorú ellenőrzésen – írja a TechCrunch.

A problémás alkalmazás a LastPass nevű, népszerű jelszókezelő programnak adta ki magát, igaz, azóta eltűnt a boltból. Aki viszont letöltötte, azoknak komoly gondokat okozhat. A valódi LastPass elmondása szerint a probléma – túl azon, hogy a fejlesztője nem a LogMeIn – az, hogy mindenben az eredeti programot, valamint annak arculati elemeit másolta, csupán néhány elírás volt a programban.

Az Appfigures elemzőplatform szerint az alkalmazás január 21-én jelent meg, tehát több hétig bárki letölthette az App Store-ból. A jelek szerint azonban a felhasználók észlelték a problémát, mivel a legtöbb értékelés arra figyelmeztetett másokat, hogy ez nem a valódi applikáció. A LogMeIn, azt követően, hogy jelezte az Apple-nek a hibát, blogposztban jelezte, hogy visszaélés történik.

A baklövés nem jön túl jókor az Apple-nek, ugyanis hónapokon át azzal győzködte a digitális piacokról szóló jogszabály (DMA) bevezetése ellen az uniós döntéshozókat, hogy romlana az Apple ökoszisztéma biztonsága, ha be kéne engedni új appboltokat is az iOS rendszerébe.

The post Veszélyes alkalmazás tűnt fel az App Store-ban first appeared on 24.hu.