:
Breaking News

Túlárazás: itt is az első feljelentés Magyar interjúja után

A Demokratikus Koalíció (DK) feljelentést tesz költségvetési csalás és hűtlen kezelés ügyében a Diákhitel Központ három-hatszorosan túlárazott kommunikációs szerződéseivel kapcsolatban, amiről Magyar Péter vasárnap beszélt a Partizánnak.

Mi történt? Miután Novák Katalin és Varga Judit is lemondott, utóbbi volt férje, Magyar Péter a nyilvánosság különböző fórumain keresztül kezdte el bírálni a kormány gyakorlatait. Magyar médiaszereplésének (eddigi) csúcspontja az a vasárnapi Partizán interjú volt, ahol elmondta, hogy három-hatszoros áron dolgozó, rossz minőségű munkát végző kommunikációs céggel kellett szerződést aláírnia, amikor a Diákhitel Központot vezette. Magyar Péter elmondása szerint hiába jelezte, hogy nem elégedett a túlárazott munka minőségével, egyenesen Rogán Antal kabinetfőnökétől kapott egy telefonhívást, miszerint jobban teszi, ha aláírja a szerződést.

A DK közleménye szerint hűtlen kezelés, költségvetési csalás és pénzmosás bűncselekményi gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyben.

Kontextus. A NER működésének fontos eleme a túlárazott kommunikációs pályázatokra szakosodott cégek üzemeltetése, elég csak Balásy Gyulára és a New Land Media-ra vagy Száraz Istvánra és a Frank Digital-ra gondolni.

Lista. Száraz István most először szerepelt a Forbes milliárdos listáján, a 16. helyen kezdett, 125,7 milliárdos becsült vagyonnal. A kommunikációs tenderek legnagyobb nyertese Balásy szintén először került listára, 56,8 milliárdos becsült vagyonnal kimutatásunk szerint ő a 40. leggazdagabb magyar.

The post Túlárazás: itt is az első feljelentés Magyar interjúja után appeared first on Forbes.hu.