:

Meglepő dolgot állít Völner Pálról Magyar Péter

Meglepő dolgot állít újabb Facebook-bejegyzésében Magyar Péter ügyvéd, Varga Judit volt férje.

Mi történt? „Csak hogy világos legyen, az akkori igazságügyi miniszter jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását. A miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner a helyén maradhatott”, ezt írta újabb, hétfőn délelőtt közzétett Facebook-bejegyzésében Magyar Péter.

Kontextus. Minden korábbinál súlyosabb kijelentéseket tett Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje, több állami cég lemondott vezetője, igazgatósági tagja. Magyar Péter elfogadta a Partizán meghívását, ahol élő adásban arról is beszélt: nem hajlandó félni, és szerinte Rogán Antalnak mennie kell. Egy nappal korábbi Facebook-bejegyzésében a Völner-Schadl ügyet felemlegetve így fogalmazott: „egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba.” A „Tóni, Ádám és Barbara” egy elhíresült részlete a Völner-Schadl korrupciós ügy egyik lehallgatási jegyzőkönyvének, és ugyan az eljáró hatóságok – így elsősorban az ügyészség – meg sem kísérelte azonosítani ezeket a személyeket.

Miért fontos? Magyar Péter a Partizán adásában is részletesen beszélt egyes kormányzati ügyekről, és olyanokról is, amelyek szerinte feleslegesen égtek rá és akkori feleségére, Varga Judit igazságügyi miniszterre. Magyar hétfői posztja alapján további információk is kieshetnek a szekrényből, kérdés, hogy meddig megy el ezeknek a további közlésében.

Miről szól a Völner-Schadl ügy? A vádirat szerint Schadl György, a végrehajtói kar volt elnöke „korrupciós kapcsolatot alakított ki” a fideszes volt igazságügyi miniszterhelyettes és államtitkár Völner Pállal, aki rendszeresen 2–5 millió forintot kapott tőle – összesen legalább 83 millió forintot. Az államtitkár cserébe vállalta, hogy a pozíciójából eredő befolyásával Schadl kéréseire elintéz konkrét ügyeket, például a jól jövedelmező végrehajtói kinevezéseket. Az ügyészség szerint Schadl lényegében „fizetésként” adta Völnernek a pénzt, hogy folyamatosan rendelkezésére álljon a különböző ügyek elintézésében.

The post Meglepő dolgot állít Völner Pálról Magyar Péter appeared first on Forbes.hu.