:
Breaking News

Magyar megint beleszállt Rogánba, de most már Tiborcz is szóba került: „Amikor a fél ország pár család kezében van, akkor hova akarsz hátrálni?”

Magyar megint beleszállt Rogánba, de most már Tiborcz is szóba került: „Amikor a fél ország pár család kezében van, akkor hova akarsz hátrálni?”

Minden korábbinál súlyosabb kijelentéseket tett Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje, több állami cég lemondott vezetője, igazgatósági tagja. Magyar Péter elfogadta a Partizán meghívását, ahol élő adásban arról is beszélt: nem hajlandó félni, és szerinte Rogán Antalnak mennie kell.

Mi történt? Magyar Péter azt állítja, Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám hívta fel akkor, amikor nem akart aláírni egy kommunikációs szerződést a Diákhitel Központ vezetőjeként. Arról is beszélt a Partizánnak adott interjúban, hogyan utasította vissza a Diákhitel Központ vezetőjeként Balásy Gyula cégét, aki elmondása szerint három-hatszoros túlárazással, és ahhoz képest gyenge minőségben dolgozott állami cégeknek.

„Jó érzéssel ezeket nem tudtam aláírni, ezért inkább eljöttem”

– mondta a Diákhitel Központból való távozásáról. De Magyar Péter szerint nemcsak egy személyben Rogán Antallal, és például annak kabinetfőnökével van a probléma; az ő, polgári Magyarországról alkotott eszméinek nem felel meg az egyéni haszonszerzés és vagyonhalmozás politikája.

Elmondása szerint azonban Rogán Antal valóban a titkosszolgálatok és a propaganda egyszemélyi, korlátlan hatalmú ura, és ez vezetett a többi között Novák Katalin lemondott köztársasági elnök bukásához, valamint exfelesége, Varga Judit visszavonulásához is. Szerinte az még a jobboldali közvélemény számára sem titok, hogy Rogán és az ő emberei irányítják a kormányzati kommunikációt.

„Az utolsó miniszteri közleményt is Rogán Antal hagyja jóvá és adja ki”

– mondta Magyar Péter. Olyan súlyos eseteket is felvázolt, mint például, hogy az akkor igazságügyi miniszter Varga Judit 2021-ben kirobbant ingatlanbotrányát Rogán Antal szivárogtathatta ki a sajtónak. Sőt, egy másik, balatonhenyei CSOK-botrányát is ő, azért, hogy elterelje a saját botrányairól a figyelmet.

Több ebből Lemondott Novák Katalin köztársasági elnök, visszavonul a közéletből Varga Judit is Már meg is van Novák Katalin utódja? Milliárdos miniszter a lehetséges államfő-jelölt

De Magyar Péter egyebek mellett a magánéletükbe történt, titkosszolgálati beavatkozásról is beszélt, valamint arról, hogy többször kényszerűen tárgyalt Tiborcz Istvánnal. A miniszterelnök veje a januári Forbes magazinban debütált Az 50 leggazdagabb magyar listáján, 75,3 milliárd forintos becsült vagyonnal a 27. helyre került.

A köztársasági elnöki „castingról” annyit hallott, hogy felmerült Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter neve, aki Habony Árpádon keresztül szintén Rogán Antalhoz kapcsolódik. Magyarnak azonban az a véleménye, hogy

Rogánnak mennie kell.

Magyar Péter azt is mondta, nem hajlandó félni, és „Ha én lennék Rogán Antal, nagyon vigyáznék arra, hogy Magyar Péternek ne essen semmi baja.” Végül arról beszélt, azért szólalt meg, mert meg kell törni a politikai apátiát a társadalomban, és nem szabad félni. „Amikor a fél ország pár család kezében van, akkor hova akarsz hátrálni?”

Varga Judit egykori igazságügyi miniszter és exférje, Magyar Péter – Fotó: Varga Judit / Facebook

Mi vezetett idáig? Miután szombaton Novák Katalin katari útját megszakítva hazatért, majd lemondott az államfői posztról, Varga Judit pedig parlamenti képviselői mandátumáról és a Fidesz EP-listavezetői jelöltségéről, Magyar Péter posztolt. A többi között azt írta: „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba”.

A „Tóni, Ádám és Barbara” egy elhíresült részlete a Völner-Schadl korrupciós ügy egyik lehallgatási jegyzőkönyvének, és ugyan az eljáró hatóságok – így elsősorban az ügyészség – meg sem kísérelte azonosítani ezeket a személyeket, Magyar Péter erről is hosszan fejtette ki véleményét a Paritzán adásában.

Üzlet Zsiborás Gergő 3 perc olvasás
Völner-Schadl-ügy: a történetben meghúzódó Rogán-szál
Üzlet Tóth-Biró Marianna 5 perc olvasás
Itt az újabb lemondás: „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba”

The post Magyar megint beleszállt Rogánba, de most már Tiborcz is szóba került: „Amikor a fél ország pár család kezében van, akkor hova akarsz hátrálni?” appeared first on Forbes.hu.