:

Az egyik legértékesebb magyar céggel köt stratégiai megállapodást a kormány

A hazai építőiparban lassan megkerülhetetlen Bayer Constructtal köz stratégiai együttműködési megállapodást a kormány. Részletek egyelőre nincsenek, Szijjártó Pétert jelölték ki a feladatra.

Mi történt? Stratégiai együttműködési megállapodást köt a kormány és a Bayer Construct, az erről szóló kormányhatározatot a Telex szúrta ki a kedd este publikált Magyar Közlönyben. A határozatban ennél több részlet nem szerepel, csak hogy a kormány Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert bízza meg azzal, gondoskodjon a megállapodásról.

Háttér: A hazai építőiparban lassan megkerülhetetlen Bayer Construct évek óta szerepel a legértékesebb magyar cégeket összegző Magyar100 listánkon, legutóbb 39,5 milliárd forintos becsült értékkel a 26. helyen szerepelt a sóskúti cég. Balázs Attila tulajdonos nemrég interjút adott a Telexnek, ahol emellett, hogy beszélt arról, hogyan lett ipari alpinistából nagyvállalkozó, azt is elmondta, szerinte „az állami pályázatokon az nyer, aki beleteszi a munkát és mer pályázni, az állam pedig azért vesz tőle irodákat, mert ő adja a legjobb árat”.

The post Az egyik legértékesebb magyar céggel köt stratégiai megállapodást a kormány appeared first on Forbes.hu.