:

Orbán után Putyinnal is leül Tucker Carlson

Moszkvában készít interjút az orosz elnökkel. Ő az első amerikai 2022 februárja óta, akinek ez összejön.

Mi történik? Tucker Carlson X-en (volt Twitter) megerősítette, hogy azért van Moszkvában, hogy interjút készítsen Vlagyimir Putyinnal, írja a Politico. Az ex Fox News-os műsorvezető az első amerikai 2022 februárja óta, aki interjút készít az orosz elnökkel. Carlson azzal érvelt, hogy azért készít interjút Putyinnal, mert ez a feladata. „Újságírással foglalkozunk, az emberek tájékoztatása kötelességünk.” A közösségi médiában Carlson azt kommunikálja, azért motiválta, hogy leüljön Putyinnal, mert „az angol nyelvű országok lakossága” rosszul volt informálva az ukrajnai háborúról, „mert senki sem mondta el nekik az igazat”.

Mikor lesz az interjú? A Fox által tavaly menesztett tévés nem pontosította, hogy mikor kerül adásba, de azt mondta, hogy „szerkesztetlenül” és „nem fizetőfal mögött” teszik közzé a weboldalán.

Háttér: A rasszista, valamint oltás-, abortuszellenes nézeteit nem titkoló Carlson fél évvel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnökkel is készített interjút: független magyar újságírónak erre 2010 óta nem volt lehetősége. Carlson fellépett a kormányközeli Mathias Corvinus Collegium eseményén, az MCC Feszten is.

The post Orbán után Putyinnal is leül Tucker Carlson appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés