:

A Mol Csoport megvásárolja az Újpest focicsapatát

A Mol Csoport megvásárolja az Újpest focicsapatát

Az olajtársaság egyik leányvállalata veszi meg az Újpest FC-t. A tényleges tulajdonosváltás várhatóan 2024 április végével történik meg.

Mi történt? „Megszületett a megállapodás a Mol Vagyonkezelő Zrt. és az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonosa között, amelynek értelmében a MOL-Csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez az Újpest Football Clubot üzemeltető kft-ben. A tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonos váltás várhatóan 2024 április végével történik meg. A tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás várhatóan 2024 április végével történik meg.  A Mol célja, hogy kiszámítható tulajdonosként hosszú távon biztosítson támogatást az Újpest FC részére annak érdekében, hogy a klub híres múltjához méltó jövőt építhessen a folyamatosan fejlődő magyar labdarúgásban.” – áll a Mol Csoport közleményében.

Mit jelent ez? Ahogy arra a Telex felhívta a figyelmet, a tranzakcióról régóta suttogtak focis körökben, és ahogy ez Magyarországon lenni szokott, az is felmerült a pletykák között, hogy személyesen Orbán Viktor miniszterelnök járhatott közben a klub érdekében Hernádi Zsoltnál, a Mol elnök-vezérigazgatójánál. Az eladó Roderick Duchâtelet belga üzletember, a vételárat a felek nem szeretnék nyilvánosságra hozni. Személyi kérdésekben a tényleges tulajdonosváltásig Roderick Duchatelet dönt, de lapinformációk szerint lesznek változások a klubnál.

Mi vezetett idáig? Az Újpest eladása valóban téma volt egy ideje, sok vevő neve terjedt el, szerepelt a pletykákban kínai cég, a Cseke István–Németh János befektetői páros és a Rahimkulov-család is. Az NB1.hu Mol-közeli információi szerint az Újpest megvásárlására a fehérvári futballból való kiszállás (ott főszponzor, nem pedig tulajdonos volt az olajvállalat) után nyílt lehetőség. Az Újpest FC átvilágítása tavaly év végén kezdődhetett meg, amit több körös tárgyalási folyamat követett a mostani aláírásig.

A vásárlás egyébként akár magyarázattal is szolgálhat arra, miért hajtott végre 2023 utolsó napjaiban több mint 4 milliárd forint piaci értékű Mol-részvényt érintő portfólióátrendezést Hernádi Zsolt.

Üzlet Forbes 1 perc olvasás
Hernádi Zsolt még idén gyorsan egy 4 milliárdos Mol-részvénycserét hajtott végre
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Busás osztogatás a Molnál, több száz millió forinttal gyarapodott az egyik leggazdagabb magyar

The post A Mol Csoport megvásárolja az Újpest focicsapatát appeared first on Forbes.hu.