:

Ekkora vámot vetne ki a kínai árukra Trump

Ekkora vámot vetne ki a kínai árukra Trump

Egyre jelentősebb elemzők kezdik realitásként kezelni Donald Trump visszatérését az Egyesült Államok elnöki tisztségébe.

Mi történt? Interjút adott Donald Trump a Fox Newsnak. A BBC ebből azt szemlézte, hogy ha novemberben nyer, és jövőre visszatér az elnöki székbe, jelentős vámokat vetne ki a kínai árukra. Ezeknek a mértéke mostani ígérete szerint elérheti a 60 százalékot.

„Tudják, nyilvánvalóan nem akarom Kínát bántani. Jól akarok kijönni Kínával. Szerintem nagyszerű ország. De ők tényleg kihasználják a mi országunkat”

– fogalmazott a Republikánus Párt elnökjelölti pozíciójának első számú várományosa.

Miért fontos ez? Egyre jelentősebb elemzők kezdik realitásként kezelni Trump visszatérését az Egyesült Államok elnöki tisztségébe, elsősorban Joe Biden regnáló és újrainduló – demokrata – elnök népszerűségének példátlan zuhanása miatt. Csakhogy a Kínával való kereskedelmi kapcsolat már Trump elnöksége alatt is komoly feszültségforrás volt. Ő volt ugyanis az, akinek az idején elindult a két ország közti kereskedelmi háború, miután 2018 júliusában 34 milliárd dollár értékben vetett ki védővámokat a kínai termékekre. A kereskedelmi háború újbóli kiéleződése pedig nyilvánvalóan a teljes világgazdaságra hatással lehet.

Üzlet Golovics Milán 6 perc olvasás
Jön a demokrácia legfontosabb éve, de mi lesz a pénzünkkel?
Pénz Kovács Krisztián 22 perc olvasás
Az egypúpú, Trump, Tajvan és India – ezekre kell figyelni a befektetőnek 2024-ben
Üzlet Zsiborás Gergő 8 perc olvasás
Vagyon a hatalom árnyékában: így hazudtak Trumpék

The post Ekkora vámot vetne ki a kínai árukra Trump appeared first on Forbes.hu.