:

Mészáros: A Puskás a világ egyik legjobb futballakadémiája, Öcsi bácsi is nagyon büszke lenne ránk

Fenntartja korábbi állítását Mészáros: a Puskás Akadémia a világ egyik legjobb futballakadémiája. Úgy gondolja, maga Puskás is büszke lenne rájuk.

„Interjút” adott Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc lapjának, a Nemzeti Sportnak Mészáros Lőrinc, Magyarország leggazdagabb embere. A beszélgetésből kiderül, hogy:

Mészáros fenntartja, amit mondott arról, hogy a felcsúti Puskás Akadémia a világ egyik legjobb futballakadémiája, „még ha sokan meg is mosolyogtak érte”. Úgy érzi, az akadémia névadója is büszke lenne rájuk. „Szerintem az akadémiánk névadója, Öcsi bácsi is nagyon büszke lenne ránk, remélem, elégedetten látja föntről, hogy a Puskás Akadémián a régió legmodernebb, legjobban felszerelt futballközpontja épült ki.” A vádra, hogy az eredmény fontosabb a nevelésnél, és sok a külföldi játékos, Mészáros úgy reagált, hogy meg kell találni az ideális arányt. „A saját nevelésű fiatalok fejlődését is szolgálja, ha tapasztalt, náluk magasabban jegyzett futballisták, adott esetben akár külföldiek is vannak a csapatban. Ha csak az eredmény érdekelne bennünket, mondjuk mindenáron bajnokok szeretnénk lenni, lehet, hogy még több külföldi játékost hoznánk.” Az új, teljesítményorientált finanszírozási rendszer bevezetése kapcsán Mészáros azt mondta, most zárul le a négyéves állami finanszírozási ciklus, a részletek és sarokszámok ez után derülnek majd ki. Mészáros (akinek érzelmi intelligenciáját felesége, Várkonyi Andrea szerint tanítani kéne) szeret Eszékre meccsekre járni (érdekeltsége, az Opus Global Nyrt. névadó szponzora lett az új eszéki futballstadionnak, és a tulajdonos NK Osijeket is támogatja), előbb lett a város díszpolgára ott, mint Felcsúton. Szurkol a Veszprémnek is, másik érdekeltsége, a Magyar Bankholding a kerékpársportba szállt be.

The post Mészáros: A Puskás a világ egyik legjobb futballakadémiája, Öcsi bácsi is nagyon büszke lenne ránk appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés