:

Egyre közelebb a 400-as euró

Egyre közelebb a 400-as euró

Vegyes mozgásokkal, az euróhoz képest kisebb gyengüléssel indította a ma reggelt a forint. És mi lesz, ha az EU-s pénz nem fog meg minket a lejtőn?

Mi történt? Az euró 389,50 forinton állt hét órakor a hétfő kora esti 389,46 forintos szint után. A svájci frank jegyzése 417,10 forintról 417,52 forintra emelkedett, viszont a dolláré 360,42 forintról 359,83 forintra gyengült. A 390 forintos árfolyam elérésével újra 2.5%-on belülre kerülne a 400 forintos, lélektani árfolyam.

Kontextus. Ahogyan azt tegnap megírtuk, az Európai Unió nagy csapást mérhet a magyar gazdaságra, ha Budapest a héten (február 1.) tartandó csúcstalálkozón megakadályozza az Ukrajnának nyújtott újabb segélyeket.

Hogyan tovább? Már szokásosnak mondható, hogy bizonytalanság övezi az EU-s pénzek és a forintárfolyam sorsát, egyes EU-s források szerint még nem is létezik a terv Orbán megbüntetésére, míg mások már a büntetés beárazását várják a devizapiactól. A Portfolio egy 389 és 390 forint közötti ellenállási tartományról beszél, ahol jó eséllyel megakadhat a jelenlegi emelkedő hullám, ezt a ma reggeli hírek nem cáfolták.

Figyelem, ez egy devizapiaci hír, ami gyorsan elavulhat. Friss forinthírekért kattints ide.

The post Egyre közelebb a 400-as euró appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés