:
Breaking News

Újabb kezelések szűnnek meg a magyar kórházakban, mutatjuk, hol

Január elején már 20 kórház jelentett be leállást, most újabb tucatnyi intézmény jelezte, hogy nem tud ellátni bizonyos betegeket.

Mi történt? Az elmúlt napokban 12 újabb olyan kórház neve jelent meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján, ahol különböző okokból, de hosszabb-rövidebb időre leáll egy-egy ellátás, vagyis bizonyos betegeket nem tudnak fogadni. 

Előzmények. Januárban ez már a második ilyen bejelentési hullám. Január 8-tól már 20 kórházban leálltak egyes ellátási formák.

Melyik kórházakat érinti? A népegészségügyi központ honlapján az is megnézhető, hol melyik ellátások (például fogászat, gyermek-nőgyógyászat, meghibásodott CT) nem lesznek elérhetők.

Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet Gyöngyösi Bugát Pál Kórház Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Selye János Kórház Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház Szaploncay Manó Kórház Békés Vármegyei Kórház Kaposi Mór Oktatókórház Budapesti Bajcsy Zs. Kórház és Rendelőintézet Budapesti Uzsoki Utcai Kórház

Kontextus. A humán-erőforrás hiány oka lehet, hogy 2024 januárjától megszűnt a bérfoglalkoztatás lehetősége, az egészségügyi intézmények kizárólag főállású dolgozókkal működhetnek, ez pedig tovább súlyosította az egészségügyben amúgy is tapasztalható munkaerőhiányt.

The post Újabb kezelések szűnnek meg a magyar kórházakban, mutatjuk, hol appeared first on Forbes.hu.