:

Lejtőn a forint az uniós források elvonásának hírére

Lejtőn a forint az uniós források elvonásának hírére

Lejtőre került a forint hétfőn délelőtt, miután fontos hírek szivárogtak ki a Magyarországnak járó uniós források ügyében.

Mi történt?  A forint az euróval szemben  388,14 forintra gyengült ma kora reggelre. Péntek este még 388,2 forinton jegyezték. Délelőtt tovább gyengült a forint, immár a 390 forintos euró közelébe.

Forrás: Google Finance

Kontextus. Az EU nagy csapást mérhet a magyar gazdaságra, ha Budapest a héten (február 1.) tartandó csúcstalálkozón megakadályozza az Ukrajnának nyújtott újabb segélyeket. Brüsszel felvázolt egy olyan stratégiát, amely kifejezetten Magyarország gazdasági gyengeségeit venné célba, veszélyeztetné a forintot és a befektetői bizalom jelentős megingását hozhatja, ha Budapest nem hajlandó feloldani a Kijevnek nyújtott támogatással szembeni vétóját. Konkrétan: tartósan leállítanák a Budapestnek szánt uniós támogatásokat. Mindet. Emellett holnap a kamatról is dönt a Magyar Nemzeti Bank, ez is megmozgathatja majd az árfolyamokat.

Hogyan tovább? A Portfolio az Equilor reggeli elemzésére hivatkozva azt írta, folytatódik a forintgyengülés, már az emelkedő trendvonal felett jár az árfolyam. Ugyanakkor meghatározó ellenállási tartomány húzódik 389 és 390 forint között, ahol jó eséllyel megakadhat a jelenlegi emelkedő hullám, de a napon belüli volatilitás a szokottnál magasabb lehet.

Figyelem, ez egy devizapiaci hír, ami gyorsan elavulhat. Friss forinthírekért kattints ide.

The post Lejtőn a forint az uniós források elvonásának hírére appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés