:
Breaking News

Új év, új karrier: most bárki válthat az egyik legjobban fizető szakmára

Új év, új karrier: most bárki válthat az egyik legjobban fizető szakmára

A gazdasági szempontból kiszámíthatatlan időszakokban különösen felértékelődnek az olyan szakmák, amelyek – a mesterséges intelligencia előretörése ellenére is – jövőbiztos karriert és kiemelkedő egzisztenciát kínálnak. Főleg, ha ezek a szakmák akár külföldi munkalehetőséggel és gyors előrelépéssel is kecsegtetnek. Nem véletlen, hogy évről évre több száz, korábban például közalkalmazottként, vendéglátósként, oktatási vagy gazdasági területen dolgozó dönt úgy, hogy – akár a jelenlegi munkája mellett is – elvégez egy pár hónapos képzést, és karriert vált. A PROGmasters most több tanfolyamot is indít azok számára, akik informatikai karrierbe kezdenének. Ezekre teljesen kezdőként is bárki jelentkezhet, és az idén végzők 3-6 év múlva már átlagosan bruttó 1 millió forintnál is többet kereshetnek.

3 úton indulhat el, aki informatikai karrierre vágyik – humán és reál érdeklődéssel is van keresnivalónk és állásgarancia-lehetőséget is kaphatunk

1. Aki teljesen kezdő, azaz nem rendelkezik programozói alaptudással, annak az online, munka mellett végezhető Java Start programozás tanfolyamot vagy a Python One alapozó képzést érdemes választania. Itt a nulláról indulva, néhány hét alatt megtanulhatók a munkaadók körében legkeresettebbnek számító programozási nyelvek alapjai. Ráadásul ezek résztvevői – a választott képzéstől függően – az AI programozásba és a Data Science-be is belekóstolhatnak. Akik a fenti két képzés bármelyikét elvégezve egy éven belül elkezdik a 2. és 3. pontban szereplő képzések egyikét, azok az utóbbiak díjából 240 ezer forint kedvezményt kapnak.

2. Aki már rendelkezik programozói alaptudással, az egyből belevághat az állásgarancia-lehetőséget kínáló, akár online, munka mellett is végezhető, fél éves – frontend, backend vagy full-stack – programozó képzések egyikébe. A képzések résztvevői így akár már idén munkába állhatnak programozóként, például a PROGmasters több mint 100 partnercégének valamelyikénél. A munkaerőpiaci felkészítés mellett a végzettek munkához jutását segíti a megszerezhető államilag elismert képesítő bizonyítvány is.

3. Aki pedig inkább humán érdeklődésű, viszont vonzónak találja az informatikai pálya előnyeit, az tesztelőként indíthatja be karrierjét. A PROGmasters munka mellett is 5 hónap alatt elvégezhető 2in1 tesztelő képzésének résztvevői egyszerre két szakterületen – a manuális tesztelés és a tesztautomatizáció területén – szerezhetnek képesítést, utána pedig az elhelyezkedésben is segítséget kapnak. A képzés elkezdéséhez nincs szükség programozói alaptudásra.

1 nap alatt ingyenesen kideríthetjük, nekünk való-e a programozói karrier 

Teljesen érthető, ha elsőre ijesztően hangzik, hogy „Legyél programozó!”, hiszen honnan tudhatná bárki is, hogy alkalmas-e erre a pályára. Éppen ezért a PROGmasters a programozás iránt érdeklődő kezdők számára január 27-én, most szombaton 9 órától online és személyesen is látogatható, CODE&PIZZA ingyenes programozó napot szervez, amelyre péntekig lehet jelentkezni. A résztvevők mentori segítséggel, a mesterséges intelligenciát is felhasználva próbálhatják ki a programozást – és közben még a PROGmasters pizzáit is megkóstolhatják. Ráadásul a legügyesebbek a 2. pontban szereplő, állásgarancia-lehetőséget kínáló képzésekre is azonnal bejuthatnak. Tehát aki szeretné kideríteni, neki való-e a programozás, érdemes most azonnal jelentkeznie az ingyenes eseményre!

The post Új év, új karrier: most bárki válthat az egyik legjobban fizető szakmára first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés