:

Indiana Jones (megint) visszatér, de ezúttal nem a mozikban

Indiana Jones (megint) visszatér, de ezúttal nem a mozikban

A Harrison Ford által alakított Indiana Jones karakterével legutóbb 2023-ban találkozhattunk, méghozzá a mozikban, az ötödik Indy-film, az Indiana Jones és a sors tárcsája keretében, ami elméletileg az igencsak koros régészprofesszor utolsó mozgóképes kalandja volt. Ez persze koránt sem jelenti azt, hogy többé sosem találkozhatunk a sokak által kedvelt hőssel, és ezt megerősítendő a Microsoft által felvásárolt Bethesda játékkiadó alá tartozó MachineGames január 18-án be is mutatta az Indiana Jones and the Great Circle című videójáték első előzetesét.

Az Xbox Series X és S konzolokra, illetve PC-re még idén megjelenő játékban Harrison Ford kölcsönzi az arcát Jones karakterének, a hangját viszont a gamer körökben jól ismert Troy Baker adja – a színészlegendát valószínűleg még sok pénzért sem lehetett volna rávenni arra, hogy mikrofonba mondja egy videójáték teljes szövegkönyvét.

A sztori az Elveszett frigyláda fosztogatói és Az utolsó kereszteslovag közötti időszakba kalauzolja a játékosokat: 1937-ben járunk, Dr. Jones megakadályozza egy igen értékes ereklye eltulajdonítását, ami aztán egy újabb nagy kalandhoz vezet, a Vatikán szívén át az egyiptomi piramisok mélyére, a hófödte Himalája csúcsaihoz, de bejárjuk majd Thaiföldet és a Sukhothai buja dzsungeleit és elsüllyedt templomait is.

Természetesen lesz egy bájos társunk is, Gina Lombardi, foglalkozását tekintve ripotert, aki segít felgöngyölíteni a történet szálait.

A játékmenet egyszerre tartalmaz belső (TPS) és külső nézetes részeket, így FPS nézetben csapkodhatunk Jones ikonikus ostorával, és emellé jönnek az egészen filmszerű átvezetők, és természetesen lesznek titkokat nyitó fejtörők, ügyességi részek, közelharc, lopakodás, illetve a lőfegyverek sem hiányoznak a professzor repertoárjából.

A játék az ígéretek szerint még idén elérhető lesz az említett platformokra (PC és Xbox Series konzolok), a Microsoft felvásárlás miatt a program a Sony platformjára, a PlayStation 5-re nem jelenik meg. Az Xbox Game Pass előfizetők viszont már a megjelenés napján kipróbálhatják majd, mindenféle extra költség nélkül.

Kapcsolódó Ez a hét játék a bizonyíték, hogy idén remek évük volt a gamereknek Összeszedtük, hogy 2023-ban melyik videójátékokat tartottuk a legjobbnak.

The post Indiana Jones (megint) visszatér, de ezúttal nem a mozikban first appeared on 24.hu.