:

Hamarosan jöhet a négynapos munkahét Szlovákiában

Robert Fico a davosi Világgazdasági Fórumon jelentette ki, hogy hamarosan bevezetik a négynapos munkahetet Szlovákiában – írja a Parameter.sk.

Tényleg? Mindenkinek? Azért nem eszik olyan forrón a kását. Bár már korábban is esett erről a lehetőségről szó, előkészítése időt vesz igénybe, és Fico most is elmondta: egyelőre kísérleti jelleggel fognának hozzá.

Több ebből Gulyás: már februárban jön a tanárok emelt bére Töredékére csökken a háziorvosi ügyeletek száma Pest megyében

Most jobbak ehhez a körülmények? A hozzáállás legalábbis igen. Fico szerint a szlovák cégek eddig elutasítóan voltak, de a covid és az azzal megérkező home office óta ez megváltozott. A munkaadók is rugalmasabban állnak a kérdéshez.

Mikor lesz a plusz egy szabadnap? Több lehetőség is van, Fico szerint a cél, hogy a hétvége három napból álljon. De a munkaidő lerövidítésének minden más formájáról is tárgyalnak, figyelembe véve a külföldi tapasztalatokat is.

Számíthatunk rá mi is? Több cég is kísérletezget a négynapos munkahéttel, sőt Nicolas Schmit, a foglalkoztatásért és szociális jogokért felelős uniós biztos korábban azt mondta, szerinte hamarosan átmehet a rövidebb munkahétre vonatkozó terv az unión is. Itthon tesztelte már a Magyar Telekom és a Libri-Bookline, utóbbi júniustól át is áll a rövidebb hétre.

The post Hamarosan jöhet a négynapos munkahét Szlovákiában appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés