:

Olyat tudnak az új Samsung mobilok, amit csak kevés androidos telefon kínál

Olyat tudnak az új Samsung mobilok, amit csak kevés androidos telefon kínál

A Samsung január 17-én mutatta be a Galaxy S24 termékcsaládot, a gyártó első olyan okostelefon-szériáját, aminél már a mesterséges intelligencián van a hangsúly. A specifikációkról és az MI nyújtotta új funkciókról külön cikkben számoltunk be, ahogy a tavalyinál olcsóbb árakról is, ugyanakkor fontos tudni azt is, hogy a gyártó azt is bejelentette, hogy a Galaxy S24, a Galaxy S24+ és a Galaxy S24 Ultra mobilok a cég készülékei közül elsőként kapnak hét évnyi szoftvertámogatást.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az Android 14-gyel és One UI 6.1-el forgalomba kerülő telefonok meg fogják kapni még a (várhatóan) 2030-ban érkező Android 21-et is, biztonsági frissítések pedig egészen 2031-ig érkeznek majd a készülékekre.

Bár az ilyen hosszan tartó támogatás már nem számít egyedülállónak az androidos telefonok világában, hiszen a Google ugyanezt kínálja egyes Pixel telefonoknál (és az Apple is elég jól áll ezen a téren az iPhone modellekkel és az iOS-szel), de a teljes szegmenst nézve azért még mindig kirívónak számít, ha egy gyártó ilyen hosszan nyújt támogatást a készülékeihez. Remélhetőleg ez a többi konkurens gyártót is arra fogja sarkalni, hogy kitolják a manapság átlagosan 3 évre szóló szoftvertámogatást.

Kapcsolódó A Samsung új csúcstelefonjai ízelítőt adnak a jövőből A Galaxy S24 széria elsőre nem tűnik nagy előrelépésnek, de szoftveres oldalon már ízelítőt kínál az újabb mobilforradalomból.

The post Olyat tudnak az új Samsung mobilok, amit csak kevés androidos telefon kínál first appeared on 24.hu.