:

Új világrend a budapesti buszokon, fontos változás az első ajtónál

Január 19-től fokozatosan új rendszert vezetnek be a budapesti tömegközlekedésben, a jövőben az esti órákban csak az első ajtónál lehet felszállni a fővárosban közlekedő buszokra és trolikra, jelentette be kedden a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A lényeg? A BKK tervei szerint március közepétől – a Rákóczi úton közlekedő járatok egyes szakaszainak kivételével – hétköznap este 8 után, illetve hétvégén és ünnepnapokon a buszokra és a trolikra csak az első ajtónál lehet felszállni. A bevezetés alatt hétköznap esténként utaskoordinátorok segítik a közlekedőket, a járműveken és megállókban egyaránt lehet majd velük találkozni.

Első körben hol? Szakasosan, több héten át fogják bevezetni az új intézkedést, első körben, január 19. péntek estétől a 11-es, a 182-es és a 184-es buszra, valamint a 70-es, a 74-es és a 78-as trolibuszra. Érinteni fogja a 110-es és a 112-es buszjáratokat is, de itt csak a Döbrentei tér és a Thomán István utca közötti szakaszon, a Bosnyák tér és a Március 15. tér közötti pesti szakaszon mindennap, minden időszakban lehet használni az összes ajtót le- és felszállásra.

Mivel indokolja a BKK? Nos, nem a politikai vitává fajult Budapest-bérlet ügyével, hanem a „komfortosabb és biztonságosabb utazás” biztosításával. A BKK tapasztalatai szerint az utasok „gyorsan megszokták az első ajtós felszállást, és kifejezetten pozitívan ítélik meg annak hatását”.

„Növekedett az utasok biztonságérzete, illetve a becsületesen, jeggyel vagy bérlettel utazók érdekeit szem előtt tartva könnyebben kiszűrhetők a bliccelők”, írják, és hozzáteszik, hogy „a kezdeti időszakban előforduló hosszabb felszállási idő is jelentősen lerövidült mára”.

The post Új világrend a budapesti buszokon, fontos változás az első ajtónál appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés