:

Balogh Petya a Cápák között új évadában: Vannak olyan álmok, amikből jó felébredni

Balogh Petya a Cápák között új évadában: Vannak olyan álmok, amikből jó felébredni

Megjelent a most vasárnap induló új évad előzetese. Január 7-én indul ugyanis a Cápák között hetedik évada, amelyben nemcsak egy nagy visszatérővel találkozhatunk, hanem tovább bővül a befektetők köre.

Kijött az első előzetes a január 7-én induló Cápák között 7. évadáról. A videó alapján nem lesz hiány az izgalmakból és befektetői konfliktusokból:

Azt már megírtuk, hogy ismét új évaddal jelentkezik 2024-ben az RTL üzleti showműsora, amelyet január 7-től minden vasárnap láthatnak az RTL nézői.

A Cápák között – amelynek eredeti változata, az angol Dragons’ Den ma már 45 országban látható – 2019 óta található meg az RTL műsorkínálatában. A műsor indulása óta az úgynevezett cápák, azaz a befektetők csaknem egymilliárd forintot ígértek oda a játékosként debütáló vállalkozóknak. Az RTL szerint a műsorban szereplő befektetők saját pénzükkel szavaznak bizalmat egy-egy feltörekvő vállalkozásnak.

A műsorvezető személye 2024-ben sem változik, továbbra is Kovalcsik Ildikó, azaz Lilu fogadja majd a befektetésben reménykedő ötletgazdákat, akik az új évadban is az élet különféle területéről érkezve tárják az úgynevezett cápák elé vállalkozási ötleteiket.

Ugyanakkor a hetedik évad több meglepetést is tartogat a nézők számára. Tovább bővül például a befektetők köre egy új cápával, míg egy korábbi befektető is visszatér a befektetői csapathoz. A hetedik évad befektetői:

Orbók Ilona, a BDO cégcsoport tulajdonos-ügyvezetője, befektető, a nemzetközi adóstruktúrák kialakításának megkerülhetetlen szereplője. A luxusipar egyik leghitelesebb magyarországi gazdasági szakértője. Dr. Varga Eszter bankár, befektető, jogász, a Pannon hitel Zrt. társtulajdonosa. Dinamikus, eredményorientált executive coach, a Corvinus Egyetem coach képzésének előadója, vállalható üzleti kultúráért nagykövet. Balogh Levente, a vízkirály. A Szentkirályi ásványvíz alapító tulajdonosa, emellett befektető és üzleti tanácsadó, a nemzeti és nemzetközi márkaépítés mestere. Balogh Péter, azaz Balogh Petya, a hazai startup közösség meghatározó alakja, akinek több mint 50 vállalkozásban van érdekeltsége. Cége, a ST(a)RT Holding az ország egyik legaktívabb startup inkubátora, melyet 2023 végén tőzsdére is vitt. Az új évad nagy visszatérője Lakatos István, a Bravogroup holding vezérigazgatója. Ő a számok embere, akinek célja új iparágakban terjeszkedni és új tehetségeket felkarolni, szenvedélye a növekedés. Marad és – az előzetes alapján – tovább tombol Moldován András befektető és tanácsadó, az ország egyik legnagyobb sertésintegrátora, aki mindenkiből ki akarja hozni a legjobb önmagát. Újoncként pedig csatlakozik Sárospataki Albert, a mintegy 200ezer felhasználóval rendelkező Billingo online számlázó alapítója és vezérigazgatója.

Az RTL közlése szerint a héttagú befektetői kör ezúton rendhagyó felállásban dönt majd arról, hogy a pitchelő vállalkozások mellett leteszi-e a voksát vagy sem.

A cápák ugyanis két csapatra osztva, váltásban hallgatják majd meg az előttük prezentált üzleti lehetőségeket, de továbbra is egyénileg döntenek azok befektetési sorsáról.

Arról, hogy milyen sztorit futottak be az eddigi befektetések, azaz mi valósult meg és mi nem az előző évadok legnagyobb befektetéseiből, 2023 elején írtunk egy részletes cikket.

The post Balogh Petya a Cápák között új évadában: Vannak olyan álmok, amikből jó felébredni appeared first on Forbes.hu.