:

Nem bűncselekmény, ha öt évig engedély nélkül működik egy akkumlátorgyár

Nem bűncselekmény, ha öt évig engedély nélkül működik egy akkumlátorgyár

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a rendőrség a gödi Samsung-gyár ügyében, szerintük ugyanis a vizsgálat nem tárt fel olyasmit, ami környezetkárosítás bűncselekményére utalna.

A Pest megyei rendőrség szerint nem történt bűncselekmény a gödi Samsung-gyár ügyében, így az ismeretlen tettes ellen folyó nyomozást megszüntették – írja a Hvg.hu.

A rendőrséghez azok után került az ügy, hogy Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője októberben Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult írásban a „Van-e felelőse a súlyosan környezetromboló gödi akkumulátorgyár működtetésének és a működés eltűrésének?” kérdéssel.

A Pest Megyei Kormányhivatal korábban környezetvédelmi felülvizsgálatot rendelt el a Gödön működő akkumulátorgyárban. Az akkori döntés oka az volt, hogy a Samsung telephelyén létesülő második gyáregység nagyteljesítményű hőtermelő kazánjának felépítése előtt a cég nem szerezte meg a kötelező környezethasználati engedélyt.

Üzlet Vaszkó Iván 2 perc olvasás
Gödi akkugyár: öt éve engedély nélkül

A gyár így öt évig környezethasználati engedély nélkül üzemelt, a működését a vizsgálat idejére sem függesztették fel és nem is korlátozták. A gödi Samsung-gyár azóta megkapta 2033-ig érvényes környezethasználati engedélyét, ezért ebben az időszakban zavartalanul működhet.

A rendőrségi határozat a visszamenőleges, engedély nélküli üzemelésről azt állapította meg, hogy a vizsgálat nem tárt fel olyasmit, ami környezetkárosítás bűncselekményére utalna.

QUIMBY-SZTORI, VARGA ZOLTÁN ÉS MILLIÁRDOSLISTA A JANUÁRI FORBES MAGAZINBAN

Megjelent a januári Forbes és benne az 50 leggazdagabb magyar listája. A címlapon Varga Zoltán a legnagyobb független magyar médiacsoport tulajdonosa. A lapban még: a 30 éves Quimby, a Bányai Coffee története, magán-egészségbiztosítás, Horányi Gergő, a Wise igazgatója, a 101 Tigris, Háy János és még sok más. Keresd az újságárusoknál!

The post Nem bűncselekmény, ha öt évig engedély nélkül működik egy akkumlátorgyár appeared first on Forbes.hu.