:

Még idén lehúzza a rolót egy bizalmi vagyonkezelő Magyarországon

Még idén lehúzza a rolót egy bizalmi vagyonkezelő Magyarországon

Miután rekordbírságot kaptak a jegybanktól, 2023. december 31-i hatállyal visszaadják működési engedélyüket.

A Primus Trust Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. 2023. december 22-én bejelentéssel élt az engedélyező Magyar Nemzeti Bank (MNB) felé, miszerint:

2023. december 31-i hatállyal visszaadja működési engedélyét, egyúttal tájékoztatta a hatóságot, hogy ügyfeleivel elszámolt, illetve a vagyonkezelési feladatokat más bizalmi vagyonkezelők részére átadta

– derül ki a Primus Trust közleményéből. A Primus Trust Zrt. Magyarország első engedélyes üzletszerű bizalmi vagyonkezelőjeként 2015 májusában kezdte meg tevékenységét. 20-30 éves szakmai tapasztalattal és kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel lehetőségük nyílt már a hazai bizalmi vagyonkezelés jogi szabályozásában is részt venni.

Ezzel szemben a Primus közleménye az MNB hatósági eljárásait hozza fel annak okaként, amiért végül a bizalmi vagyonkezelői engedélyük visszaadása mellett döntöttek. A Primus Trustot korábban az MNB 300 millió forintos bírsággal sújtotta jogosulatlan pénzkölcsönnyújtási tevékenysége miatt. A társaság éveken át nyújtott üzletszerűen, az arra vonatkozó engedély hiányában jelentős összegű kölcsönöket.

A magazin Bánáti Anna 7 perc olvasás
Újra Mészáros az élen, Tiborcz is debütált – ők Magyarország leggazdagabb emberei 2023-ban

The post Még idén lehúzza a rolót egy bizalmi vagyonkezelő Magyarországon appeared first on Forbes.hu.