:

Mit enged a képernyőjéreegy ártatlan?

Mit enged a képernyőjéreegy ártatlan?

Calm


A meditáció mindennapjaim része, tizenöt–húsz perc elcsendesedés teljesen átdrótozza az agyam. Leggyakrabban egy fizetős szájtot használok (Avanova, Mester Tamás vezetett meditációi), de ennek még nincs alkalmazása. A Calm is ott van a telefonomon, és nagyon jó belépő ennek a fantasztikus, mindenkinek elérhető módszernek a megismeréséhez. Várom azt a világot, mikor már az oviban elkezdenek megtanítani meditálni, és a kötelező tantervbe is bekerül.

Forest


Benne vagyok egy fontos munkában, tudom, hogy most erre kell koncentrálnom. Aztán felugrik egy értesítés, és mire feleszmélek, eltelt fél óra, és a telefonom a kezemben ragadt. Esküszöm, ott ragad, ez egy ilyen szuperereje! Ilyenkor elindítom ezt az appot, beállítom a számlálót, és ez alatt az idő alatt fákat „növesztek” az „erdőmben”. Tudom, hülyén hangzik, de ha az időzítő lejárta előtt megszakítom az appot, a fám elszárad, és ez motivál. Igen, ennyire egyszerűen működöm, és nem, a repülő üzemmód nálam nem jött be.

Madárhatározó


Ha a természetben sétálunk, a gyerek folyton kérdez, például a madarakról. Ez az alkalmazás életmentő mindenkinek, aki nem ért a madárfajokhoz. A madarak formája, a tolluk színe és az élőhelyük alapján be tudjuk azonosítani, amit épp látunk. Minden madárfajhoz tartozik hangfájl is, így a hallott hang alapján is ellenőrizni lehet, sikerült-e a beazonosítás.

Oblique


Egy nagyon különleges, egyben a leginkább minimalista alkalmazás azok közül, amikkel valaha találkoztam. Megnyitáskor fehér alapon kiír egy rövid, ugyanakkor sokszor elgondolkodtató mondatot, kifejezést, ami arra kényszerít, hogy kicsit kiszálljak abból a dobozból, aminek a keretei közt a nap nagy részében gondolkodom. Most elindítottam, és a következőt kaptam: „Az ismétlés a változás egyik formája.” Imádom.

Udemy


Ha egy téma felkelti az érdeklődésem, itt biztosan találok hozzá előadássorozatot. Legutóbb például a neuroplaszticitásról hallgattam egy szuper anyagot, de ha időm engedi, akvarellel festek, erről is rengeteg hasznos oktatóvideót találtam. Egy-egy ilyen sorozat néhány ezer forintba kerül, de eddig sohasem éreztem, hogy kidobott pénz lett volna.

Milyen telefonod van?
iPhone 15 Pro Max.
Mennyi a képernyőidőd?
Rengeteget dolgozok a telefonomon, így nem vagyok hajlandó nézegetni.
Le vagy némítva?
Éjszaka mindig, sokszor napközben is, a férjem nagy örömére. (Nem: teljesen kiborul, ha hív, és nem hallom.)
Milyen appokért fizetsz?
Youtube, Splice, Spotify, Udemy.

The post Mit enged a képernyőjéreegy ártatlan? appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés