:
Breaking News

Ötmilliárdos állami támogatással vág újabb turisztikai gigaprojektbe a magyar pezsgőkirály

Ötmilliárdos állami támogatással vág újabb turisztikai gigaprojektbe a magyar pezsgőkirály

Újraépíti és a Lánchíd mellé hozza a Szőke Tiszát, azaz a legnagyobb magyar gőzöst Kreinbacher József. A pezsgőkirály projektjét a Kisfaludy Program révén az állam 5 milliárd forinttal támogatja.

Kreinbacher József újraépíti és a Lánchíd mellé hozza a legnagyobb magyar gőzöst – írta meg a Telex. A lapnak az ötletgazda és tulajdonos vonakodva megerősítette a projekt hírét, de azt is mondta, több szempontból sem szerette volna a IV. Károly projektjét felfedni.

Rogán Antal az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának novemberi meghallgatásán ugyan azt mondta, hogy szállodahajóként és rendezvényközpontként üzemel majd a IV. Károly gőzös, de a Telexnek ezt Kreinbacher József, a beruházás megvalósítója részben cáfolta. 

Azt viszont megerősítette, hogy komoly látványosság, egy 80 méter hosszú múzeum- és rendezvényhajó készül Budapestre, a Lánchíd pesti hídfőjéhez.

A magazin Bánáti Anna 7 perc olvasás
Újra Mészáros az élen, Tiborcz is debütált – ők Magyarország leggazdagabb emberei 2023-ban
A magazin Bánáti Anna 10 perc olvasás
Tiborcz, Száraz, Balásy, Schmidt – új arcok a Forbes milliárdoslistáján

Kreinbacher ugyanis a legemblematikusabb magyar folyami gőzhajót, a IV. Károlyt (másik nevén a Sast, a Szent Imrét, a Felszabadulást vagy a Szőke Tisza 2-őt – hiszen ezek mind az ikonikus jármű nevei voltak) újra legyártatja, majd a Széchenyi tér tövében turisztikai látványosságként és rendezvényhajóként üzemelteti.

A pezsgőkirály projektjét a Kisfaludy Program révén az állam 5 milliárd forinttal támogatja, a Chain Bridge Experience Kft. (Kreinbacher József projektcége) publikusan nyerte el a forrást.

Most azt is elmondta a lapnak, hogy nem szállodahajó készül, hanem egy látogatható, interaktív attrakció, ahol rendezvényhelyszínek is lesznek. Kreinbachernek további nagy budapesti, majd országos turisztikai tervei is vannak, ezek közül a Gellérthegyi Sikló ötlete már ismert, igaz, az a projekt egyelőre befagyott.

Az építőiparból indult, ám a széles közönség előtt boraival és pezsgőivel ismert lett Kreinbacher József évek óta Budapest és Magyarország turisztikai látványosságainak bővítésén dolgozik.

Mást azonban sikerült megvalósítania: az élethű viaszfiguráiról ismert Madame Tussauds jogtulajdonosával a pezsgőkirály Dorottya Experience Kft. nevű cége állapodott meg, a magyar múzeum 2023 tavaszán nyitotta meg kapuit Budapest belvárosában, a Vörösmarty tér mellett.

The post Ötmilliárdos állami támogatással vág újabb turisztikai gigaprojektbe a magyar pezsgőkirály appeared first on Forbes.hu.