:

A Zenitechhez került, de itthon változatlan formában működik az Autsoft szoftverfejlesztő vállalat

A Zenitechhez került, de itthon változatlan formában működik az Autsoft szoftverfejlesztő vállalat

A 2022 őszén lezajlott tulajdonosváltás nem zavarta meg az AutSoft Zrt. magyarországi üzleti folyamatait és szolgáltatásait. A Zenitech brit digitális transzformációs vállalathoz csatlakozva nemzetközi projekteken keresztül lehetőség nyílik a magyar szervezet tudásának kamatoztatására, valamint az ügyfelek számára szélesebb szolgáltatási portfólió válik elérhetővé a helyi piacon is. Fauszt Gábor vezérigazgatótól megtudtuk, hogy az angol anyacégnek az AutSoft a harmadik bázisa a kontinentális Európában, a litván Vilnius és a romániai Kolozsvár után.

Az elmúlt 11 évben a magyar IT-piacon elismertté vált – többnyire a BME-ről érkező szakértői gárda alkotta – budapesti csapat legfrissebb fejlesztése például az ÉnBudapestem applikáció vagy az egyik legnagyobb hazai bank mobilalkalmazása. A kreatív, tapasztalt és kiemelkedő szaktudással bíró szoftverfejlesztő mérnökök miatt vált vonzóvá és értékessé a magyar cég a Zenitech számára. A budapesti cég szolgáltatási portfólióját a széles körű technológiai platformokon történő, egyedi szoftverfejlesztés képezi: mobil alkalmazás fejlesztése iOS és Android alapokon, backend-frontend fejlesztés, DevOps, valamint adattudomány (MI) és kiterjesztett valósághoz (AR/VR) kapcsolódó szolgáltatások.

Stratégiai ügyfélkapcsolatok és innovatív digitális projektek itthon

„Az akvizíció óta eltelt 15 hónapban átvettük a Zenitech folyamatait, de nyilván egymástól kölcsönösen is tanultunk. 2024-től már egy csapatként folytatjuk a működést a nemzetközi piacon” – osztotta meg Fauszt Gábor. „Hazai ügyfeleink döntő többsége a nagyvállalati szegmensből kerül ki. Továbbra is a maximális megtérülés biztosítására törekszünk ügyfeleink számára. Valamint az olyan új technológiák kereskedelmi lehetőségeinek felkutatására összpontosítunk, mint például az adattudomány vagy a mesterséges intelligencia.”

A jövő technológiái az európai piacon

A Zenitech csoport tagjaként a magyar szervezetnek lehetősége nyílik rá, hogy ne csak az Egyesült Királyság vagy éppen Írország, hanem az egész európai kontinenst megcélozza. Fauszt Gábor elárulta: jelenlegi nemzetközi referenciáik között szerepel Nagy-Britannia egyik lottótársaságának mobilalkalmazása, az egyik legnagyobb konzolgyártó portálrendszere vagy a hadiipari szereplővé vált Saab, aminek 3D-s kiterjesztett valóság bevetéstervező szoftvert fejlesztettek.

2024-ben is fókuszban a hozzáadott technológiai érték „2024-ben is szeretnénk fenntartani a megelőző év dinamikáját. A cégcsoport szempontjából erre jó esély van, hiszen a brit piacon 10-15 százalékos növekedés látszik, még a jelenlegi, nem túl egyszerű gazdasági környezetben is. A Zenitech törekvése, hogy a lehető legjobban segítse ügyfeleit a digitális átállás során. 2024-ben kiemelt hangsúlyt fektetünk a helyszíni/privát/hibrid felhőszolgáltatások, az IT-biztonsági és az ESG – környezeti, társadalmi és irányítási – témákra” – fejtegette a vezérigazgató. Hozzátette: a jövőben sok potenciált lát a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztésekben, de ennél közelebbi, 2024-es cél a Magyarországon már jól bevált ipari termelésirányítási rendszer és az ÉnBudapestem mögött álló mobilapplikációs keretrendszer nemzetközi terjesztése.

The post A Zenitechhez került, de itthon változatlan formában működik az Autsoft szoftverfejlesztő vállalat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés