:

Ferenc pápa megáldana azonos nemű párokat is. Zambiai püspökök: „Ez ellenkezik a kultúránkkal”

Több harmadik világbeli konzervatív katolikus püspök is visszautasította Ferenc pápa engedélyét a meleg párok megáldására.

Bár Európában a római katolikus vallás egyfajta konzervatív hangulatot kelt a legtöbbekben, a fejlődő országokban Ferenc pápa egy kifejezetten progresszív, liberális vallási vezetőként lép fel. Jézus Krisztus születésének ünnepe előtt Ferenc pápa engedélyét adott a meleg párok megáldására. Ezzel a gesztussal a pápa nemcsak a homoszexuális római katolikus hívek lelkét és szerelmét áldja meg és oldozza fel, de a teljes egyház számára közvetíti a szexuális elfogadást mint értéket.

Miután a Vatikán hétfőn kiadta a szabályozást, ami lehetővé teszik a papoknak, hogy áldást adjanak azonos nemű pároknak, a zambiai, a malawi és a kazahsztáni főegyházmegye püspökei megtiltották papjaiknak, hogy ilyen szertartásokat végezzenek el – írja a The Wall Street Journal.

A zambiai püspökök azt mondták, hogy nem követik az új szabályokat, hogy elkerüljenek minden lelki zavart és kétértelműséget,

valamint hogy ne szegjék meg országuk törvényét, amely tiltja az azonos neműek szexuális érintkezését.

Felhívták emellett a figyelmet kulturális örökségükre is, amely közismert módon nem fogadja el az azonos neműek kapcsolatát.

Borítókép: Ferenc pápa hetenkénti általános kihallgatására érkezik a vatikáni VI. Pál-csarnokba 2023. december 6-án.

The post Ferenc pápa megáldana azonos nemű párokat is. Zambiai püspökök: „Ez ellenkezik a kultúránkkal” appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés