:
Breaking News

Ez is Forbes

Ez is Forbes

Mintha a tüdőszanatóriumban kötelező lenne láncdohányozni
„Ha én lennék a kultuszminiszter, bevezetném a színjátszást mint iskolai tárgyat. Ott nincs mobil, élő emberek jelen időben, egymásra figyelve cserélnek gondolatokat, váltanak ki érzelmeket. Ehelyett a színjátszás szabad és kíváncsi formáinak a fojtogatása zajlik.” Interjú Mácsai Pállal függetlenekről, a politikai szerepvállalás veszélyeiről, sabbaticalról és „hülye, idegen szakállról”.
Kérdezett: G. Tóth Ilda

Egy évet is várnia kellett volna MR-re, vett egy gépet a faluba
Nemrég istálló és pajta állt a szanyi Ady Endre utcában, ahol most egy olyan gép zúg, aminek havi szinten milliókba kerül az áramfogyasztása. Németh Levente, amikor meghallotta, mennyit kell várni egy MR-vizsgálatra, számolni kezdett. És inkább létrehozta az ország első falusi diagnosztikai központját.
Írta: Vámosi Ágoston

Kelenföldi panelből tajvani tévéstúdióba, majd az amerikai New Balance élére
Wortmann Gabriella tizenhét éve dolgozik az egyik legnagyobb amerikai sportcipő- és ruházat gyártónál, ma annak egyik alelnöke. Százhúsz fős csapatot vezet a bostoni központban, rendszeresen felkeresi a legnagyobb távol-keleti gyáraikat, és több millió dolláros büdzséről dönt.
Írta: Kis Judit

Felmondott, megcsinálta
Úgy tűnik, Patai Zoltán megtalálhatta az e-kereskedelem jövőjének a kulcsát. Régóta tudja, hogy egyszer céget fog alapítani, a magyar Foodora (egykori Foodpanda) vezetőségéből mondott fel, hogy kövesse álmát. Így jött létre a Flawless, ami az első évében már több mint egymilliárd forint tőkét húzott be.
Írta: Vaszkó Iván

A fél országot megtanította olcsón utazni
Eleinte hibás árazású repülőjegyekkel üzletelt, mára hatszázezres követőtáborát tanította meg arra, hogyan lehet olcsón és tudatosan utazni. „Már sikerült felépítenem egy céget, de az Utazómajom igazából egy one-man show. Most meg akarom nézni, hogy fel tudok-e építeni egy csapatot” – mondja Tóth Ákos.
Írta: Gólya Ági

Három játékosnál már nem biztos, hogy a legerősebb nyer
Több mint húsz éve, hogy a Honfoglaló meghódította a bennünk élő strébert. Első ránézésre talán nincs is ennél magyarabb játék, pedig egyáltalán nem hungarikum, sőt árbevételének nagy része ma már külföldről jön. „Ha a következő népszerű platform a mosógép lesz, akkor mosógépre fogunk játékot fejleszteni” – vallja Bihari Attila alapító.
Írta: Bánáti Anna

Nem lehet előre lemodellezni egy ezer halottat rejtő helyszínt
Leczki Sarolta otthonában a kutyáknak nincs helyük az ágyban, nem esznek a gazdi tányérjából, de családtagként szereti őket. Nem egyszerű házikedvencek. Mindannyian kiképzett mentőkutyák, ahogy Karma is. A világ egyik legjobb keresőkutyája a februári török földrengés után mentett életeket.
Kérdezett: Somogyi Szonja

Miért nem hallani róluk?
Tíz éve minden csapból ők folytak, ma alig hallani róluk. A műfüves irodát visszaadták, de azt mondják, nincs szükségük befektetésre. Beteljesületlen álom? Vagy végül tényleg ők lesznek az első magyar unikornis? Prezentáció után videó, és most az MI? Mi van ma a Prezivel?
Írta: Vaszkó Iván

The post Ez is Forbes appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés